string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Spektakelstuk geeft een heel dubbel gevoel’.

Dinsdag 23 augustus 2016 om 14:26

In de 593ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen FC Twente, kijkt hij vooruit naar komend weekend en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

nws nijland 2016 2017

“De tweede thuiswedstrijd van dit seizoen is een waar spektakelstuk geworden. De inhaalrace tegen FC Twente na rust was indrukwekkend, maar we mogen niet vergeten dat we ons in de eerste helft lelijk te kijk hebben laten zetten. Dat we in blessuretijd alsnog verloren, was zuur. De wens om in eigen stadion meer aansprekende wedstrijden voor het publiek te spelen, hebben we in ieder geval tegen Twente waar weten te maken. Veel supporters hebben de ploeg na afloop van het knotsgekke duel dan ook beloond met een dankbaar applaus.”
 
Meer opties
“Het gaf ons een heel dubbel gevoel: een groot deel van het publiek heeft zich vermaakt en was tevreden over de voorstelling na rust, maar topsport gaat ook om winnen. En met nul punten uit drie wedstrijden nog altijd helemaal onderaan staan, is niet wat we willen.”
 
“Wel is het zo dat we met het aantrekken van Jason Davidson en de van een schorsing terugkerende Kasper Larsen meer opties in verdedigend opzicht hebben gekregen. Het is nu zaak snel stappen te maken om onderin op de ranglijst weg te komen. De eerste mogelijkheid daartoe is geen gemakkelijke, maar we gaan er zondagmiddag in Eindhoven alles aan doen om een resultaat te halen tegen regerend landskampioen en huidig medekoploper PSV.”
 
Loting
“Als we zondagmiddag om 12.30 uur aftrappen in het Philips Stadion weten we ook wie onze eerste tegenstander wordt in het KNVB-bekertoernooi. De loting hiervoor is namelijk zaterdagavond en maakt onderdeel uit van het live voetbalprogramma ‘de Eretribune’ van FOX Sports. De eerste bekerronde van het hoofdtoernooi wordt gespeeld op 20, 21 en 22 september.”
 
Onder-23
“FC Groningen onder-23 heeft de eerste zege van het seizoen 2016/2017 al wel te pakken. In de eerste thuiswedstrijd van de nieuw opgerichte Derde Divisie pakte de ploeg van trainer/coach Alfons Arts afgelopen zaterdag op Sportpark Corpus den Hoorn de volle winst tegen  DVS’33 uit Ermelo. Komende zaterdag staat er opnieuw een thuisduel op het programma. Dan is vanaf 15.00 uur ASWH de tegenstander. De toegang bij deze wedstrijd is gratis.”
 
FC Groningen Voetbalkamp
“Vandaag (dinsdag – red) is de tweede week van het FC Groningen Voetbalkamp van start gegaan. Na de succesvolle eerste week is de komende dagen weer het maximale aantal van tachtig deelnemende kinderen in de leeftijd tussen 6 en 13 jaar te vinden op de velden van VV Gomos in Norg.”
 
“Vorige week bezocht een deel van de selectie en staf al het FC Groningen Voetbalkamp en morgenmiddag (woensdag – red.) volgt het andere deel. Deze groep spelers traint vanaf 14.15 uur mee. De deelnemers aan het FC Groningen Voetbalkamp krijgen daarnaast trainingen van gediplomeerde oefenmeesters. Buiten de vele voetbaloefeningen is er ook ruimte voor andere activiteiten zoals zwemmen, voetbaltesten, circuit-trainingen en teambuilding-activiteiten.”
 
Bekerduel in stadion
“Morgenmiddag (woensdag – red.) speelt FC Groningen onder-12 een bekerwedstrijd tegen Frisia onder-13. Als onderdeel van de opleiding – om te ervaren hoe het is om in en stadion te voetballen – wordt dit bekerduel gespeeld in het Noordlease Stadion. De aftrap is om 16.30 uur en de toegang is gratis.”
 
WILDLANDS
“Tot slot van deze nieuwsbrief verwijzen wij graag naar de FC Groningen Familiedag in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, op zaterdag 3 september. Leden van de FC Groningen Junior Club en hun broertjes en/of zusjes ontvangen op deze Familiedag een flinke korting op de toegangsprijs: de entree bedraagt voor hen slechts tien euro per persoon. Hoe deze toegangskaarten te verkrijgen zijn en voor meer informatie kan gekeken worden op de website van de Junior Club.”
 
Vader
“Met de mededeling dat Ruben Yttergard Jenssen afgelopen weekend voor de tweede keer vader is geworden van een zoon en wij zijn gezin hiermee van harte feliciteren en veel gezondheid wensen, besluiten we deze nieuwsbrief.”
 
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard