Speeltijden resterende Eredivisiewedstrijden vastgesteld

22 december 2021

De KNVB heeft vandaag (woensdag 22 december) de speeldata en – tijden vastgesteld voor het resterende competitieprogramma. Het gaat om speelrondes 22 tot en met 32. Voorafgaand aan het seizoen waren de eerste 21 speelrondes en de laatste twee competitierondes al vastgesteld. 

FC Groningen speelde gisteren de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op bezoek bij AZ. Een korte winterstop breekt nu aan waarna de Trots van het Noorden de Eredivisie hervat met een thuiswedstrijd in speelronde 19 tegen PSV op zondag 16 januari, aftrap 14.30 uur.
 
Vanaf speelronde 22 tot en met speelronde 32 waren de aanvangstijden van wedstrijden tot op heden nog niet bekend. Deze zijn nu door de KNVB naar de clubs gecommuniceerd. Het feit dat de Europees spelende ploegen vaak internationaal op donderdag uitkomen, zorgt ervoor dat hun wedstrijden in de Eredivisie automatisch op zondagen ingepland dienen te worden, vanwege het recht op de gestelde rust tussen twee wedstrijden in.

Het betekent voor FC Groningen dat veel duels naar zaterdagen zijn verschoven om spreiding in het wedstrijdprogramma te houden. Hoewel de Trots van het Noorden altijd heeft gesteld dat het voorkeurstijdstip zondag 14.30 uur is, heeft vanwege de eerder gemaakte afspraken geen invloed op deze beslissing.
 
FC Groningen speelt in de tweede seizoenshelft nog negen thuiswedstrijden in de competitie. 
Bekijk het competitieschema voor de tweede seizoenshelft

programma eredivisie

Laatste nieuws