string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Speelgerechtigdheid Texeira is race tegen de klok.

Dinsdag 06 september 2011 om 13:13

In de 345ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de Derby van het Noorden, meldt hij de status van de speelgerechtigdheid van David Texeira en kondigt hij een actie voor de laatste beschikbare seizoenkaarten aan.

“Na een hectische transferperiode richten we ons nu weer volledig op de hervatting van de competitie. Vandaag (dinsdag – red.) ontbreken de internationals Maikel Kieftenbeld (Jong Oranje), Nicklas Pedersen (Denemarken) en Tim Sparv (Finland) nog op het trainingsveld, maar volgens planning sluiten zij vanaf donderdag weer aan bij de selectie van trainer Pieter Huistra.”
Verblijfsvergunning
“Zondag spelen we de derby tegen sc Heerenveen, zoals altijd een wedstrijd met een speciaal tintje. Of in het Abe Lenstra Stadion onze nieuwste aanwinst David Texeira speelgerechtigd zal zijn, is op dit moment nog niet aan te geven. De tewerkstellingsvergunning voor de spits is in principe afgegeven en vanavond (dinsdag – red.) vliegt Texeira naar zijn geboorteland Uruguay om daar bij de ambassade een stempel te halen, nodig voor het completeren van zijn verblijfsvergunning in Nederland.”
“De IND, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, dient hiervoor een e-mail te versturen naar Uruguay en daarin aan te geven dat alles in orde is en de procedure kan worden afgerond. In afwachting hiervan laten wij Texeira alvast naar Montevideo reizen om daar dan vervolgens zo snel mogelijk de benodigde stempel te bemachtigen. Of dit allemaal voor zondag gaat lukken en Texeira tijdig kan terugkeren in Groningen, is nog maar de vraag. Zijn speelgerechtigdheid wordt voor het duel met sc Heerenveen in ieder geval een race tegen de klok.”
Vele reacties
“Wij hebben de afgelopen week vele reacties ontvangen op de dubbele transfer van Tim Matavz naar PSV en David Texeira naar FC Groningen. Eén hele bijzondere willen wij u niet onthouden. Een persoon, die anoniem wenst te blijven, is zo gecharmeerd van de komst van Texeira naar Euroborg, dat deze persoon de helft van de kosten van het vliegticket van onze nieuwe spits heeft betaald. De voetballiefhebber heeft hiervoor een bedrag van 890 euro overgemaakt op de rekening van onze Stichting FC Groningen in de Maatschappij.”
Seizoenkaarten
“Zoals wellicht bekend – of juist niet – zijn er in Euroborg nog diverse seizoenkaarten te koop. Aangezien het hier ook gaat om een enkele losse zitplaats verspreid door het stadion op de verschillende tribunes én onze ervaring leert dat mensen bij voorkeur niet alleen op een tribune plaatsnemen, hebben wij een initiatief bedacht om deze stoelen toch nog aan de man – of vrouw – te brengen.”
“Reeds bestaande seizoenkaarthouders, die direct naast hun zitplaats een lege stoel hebben, ontvangen deze week een brief van ons om hen erop te attenderen dat de plek naast hun vrij is en nog beschikbaar is voor een seizoenkaart. Wij denken dat hiervoor voldoende belangstelling zou kunnen bestaan, want nu kunnen familie, vrienden, kennissen van reeds bestaande seizoenkaarthouders worden gepolst om als seizoenkaarthouder aan te sluiten en op de tribunes plaats te nemen naast bekenden, hetgeen natuurlijk een stuk gezelliger is.”
Activiteiten
“Deze week staan er ook weer de nodige activiteiten op het programma. Morgenmiddag (woensdag – red.) wordt aan de Donderslaan in Corpus den Hoorn het tweede Cruyff Court van de stad geopend. Bij deze ingebruikname zijn directeur Carole Thate van de Cruyff Foundation en wethouder van sport Frank de Vries aanwezig. Ondergetekende zal samen met onze clubmascotte Groby FC Groningen vertegenwoordigen.”
“Soufiane Touzani is spreekstalmeester en verzorgt daarna – in het kader van het 14-jarige bestaan van de stichting – ook de clinic namens de Cruyff Foundation. In oktober 2008 werd in het Pioenpark in de wijk Oosterpark het eerste Cruyff Court geopend als aandenken aan het roemruchte Stadion Oosterpark van FC Groningen.”
Businessdag
“Donderdag houden wij van 12.00 uur tot 20.00 uur de tweede editie van onze Businessdag. Tijdens deze netwerkdag – georganiseerd door Organisatiebureau FC Groningen – presenteren sponsors van de club zich aan collega-bedrijven, die aangesloten zijn bij FC Groningen. Zij krijgen hiervoor een presentatieruimte op de omloop in Euroborg.”
 
“Gedurende de dag worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals een training van het eerste elftal in Euroborg. Daarnaast kan in een informele sfeer nader kennis worden gemaakt met andere businessclubleden van FC Groningen. De dag wordt afgesloten met een gastoptreden van oud-schaatskampioen Hein Vergeer.”
Signeersessie jubileumboek
“Vrijdagochtend verzorg ik op verzoek van de directeur unit Sport en Bewegen en voormalig topjudoka Karin Kienhuis een gastcollege op het Alfa-college.”
“Zaterdagmiddag is er tussen 15.00 uur en 16.00 uur een signeersessie bij boekhandel Selexyz Scholtens aan de Guldenstraat in de stad. Deze speciale sessie wordt gehouden in het kader van de promotie van het 40-jarig jubileumboek van FC Groningen. Belangstellenden, die het jubileumboek aanschaffen, kunnen hun exemplaar van een persoonlijke noot laten voorzien door trainer Pieter Huistra en nog een andere vertegenwoordiger van FC Groningen. Mensen die het enorme boekwerk – dat vijf kilo weegt en meer dan zeshonderd boeiende bladzijden met prachtige foto’s en bijzondere verhalen bevat – al in hun bezit hebben, kunnen dit eveneens laten signeren.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’