Vrijdag 26 februari 2010 om 17:02

In de strijd tegen degradatie behaalde A1 een knappe maar vooral niet meer verwachte zege op Sparta Rotterdam. C1 en D2 haalden hard uit, C2 verloor thuis van AZ terwijl D1 niet verder kwam dan een puntendeling.

RVO FC GRONINGEN A1 3-2 SPARTA ROTTERDAM A1
——————————————————————————–
In een ongekend spectaculair slot heeft het vlaggenschip van RVO FC Groningen toch nog drie punten overgehouden aan het duel met Sparta Rotterdam. De thuisploeg begon voortvarend aan het belangrijke duel en kwam na zeven minuten op voorsprong dankzij een treffer van Kelvin Bossman die hard via de binnekant van de paal raak wist te schieten. In het vervolg deden de ploegen niet voor elkaar onder. Vijf minuten voor rust kwamen de gasten op gelijke hoogte en even daarna had Bossman een grote kans op 2-1. Zijn schot verdween echter rakelings naast. In de tweede helft kwam Sparta al snel op 1-2 en dat leidde een periode van slordig spel in. Madjer Lukoki schoot vijf minuten voor tijd hard voorlangs en daarmee leken de A-junioren opnieuw te gaan verliezen. Toch gebeurde er nog een wonder. In de eerste minuut van de toegevoegde tijd stopte de Sparta-doelman een hard schot van Kelvin Bossman maar schoot Emiel Staal in de rebound raak. Ver in blessuretijd viel ook nog de winnende treffer (foto) na een snoeihard schot van opnieuw Kelvin Bossman. Derhalve een belangrijke zege voor de FC dat ook de meeste van haar naaste concurrenten zag winnen.
DE GRAAFSCHAP C1 0-7 RVO FC GRONINGEN C1
De ploeg van trainer Grafton Holband kende geen enkele medelijden met degradatiekandidaat De Graafschap en produceerde en passant een zevenklapper in Doetinchem. Tolgahan Cicek was voor rust goed voor twee van de drie doelpunten. In de tweede 35 minuten was het Firosan Ademi die ook tweemaal doel trof. Thijs Hateboer maakte in de 54ste minuut de vijfde Groningse treffer en daarmee zijn eerste treffer van dit seizoen.
Scoreverloop: 0-1 Davidson Spriensma (9.), 0-2 Tolgahan Cicek (13.), 0-3 Tolgahan Cicek (29.), 0-4 Yoni Even-Zur (40.), 0-5 Thijs Hateboer (54.), 0-6 Firosan Ademi (65.), 0-7 Firosan Ademi (69.)
RVO FC GRONINGEN C2 1-2 AZ C2
De eerstejaars C-junioren kennen een valse start in de kampioenscompetitie. Na het verlies van vorige week in en tegen Haarlem was ook AZ te sterk. In de eerste helft miste de ploeg van trainer Erik Muntendam een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Vanaf elfmeter schoot Willem Gootjes de bal over. De Alkmaarders kwamen in de laatste minuut op voorsprong. In de laatste 25 minuten gebeurde van alles. AZ opende met een schot op de paal en negen minuten later deed de FC hetzelfde. In de 64ste minuut viel dan toch de gelijkmaker. Richairo Zivkovic gaf de bal op Kasper Oldenburger die al dan niet in buitenspelpositie de bal in een leeg doel schoot. De gelijke stand stond echter maar kort op het scorebord want twee minuten later werd het vanuit een mooi genomen vrije trap 1-2.
RVO FC GRONINGEN D1 0-0 QUICK’20 D1
De ploeg van trainer Hugo begin een misstap in de strijd om het kampioenschap. Tegen Quick’20 werd niet gescoord waardoor dit seizoen tweemaal gelijk werd gespeeld tegen de ploeg uit Oldenzaal. In de gehele wedstrijd creeerden beide ploegen weinig tot geen kansen. In de eerste helft konden de bezoekers goed meekomen en was er geen krachtsverschil. Na rust werd de thuisploeg beduidend sterker maar kon het voor het doel nauwelijks gevaarlijk worden. Eenmaal werd een bal van de doellijn gehaald en in de slotminuut belandde een hard schot van Stan Haanstra in het zijnet.
RVO FC GRONINGEN D2 8-0 D’OLDE VESTE ’54 D1
De eerstejaars D-pupillen van RVO FC Groningen behaalden hun veertiende zege op rij en blijven aan kop van de ranglijst in de Tweede Divisie F. Tegen hekkensluiter d’ Olde Veste ’54 werd een verwachte en eenvoudige overwinning behaald. Topscorer Jannik Schoon was goed voor drie doelpunten terwijl Lorenzo Valente en Delano Goeree er elk twee maakten. Nik Lemmink maakte daarnaast zijn eerste treffer van dit seizoen.
Scoreverloop: 1-0 Lorenzo Valente (19.), 2-0 Lorenzo Valente (23.), 3-0 Delano Goeree (34.), 4-0 Delano Goeree (36.), 5-0 Jannik Schoon (42.), 6-0 Jannik Schoon (49.), 7-0 Nik Lemmink (54.) en 8-0 Jannik Schoon (55.).
Het duel tussen Willem II/RKC B1 en RVO FC Groningen B1 werd afgelast.
Doelpunten uit de wedstrijden van A1 en C2 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)