Spectaculaire zege FC Groningen C2.

Dinsdag 04 november 2014 om 20:55

'Derby Day' leverde voor RVO FC Groningen/Cambuur vrolijke gezichten op. FC Groningen D2 won ruim van stadgenoot Be Quick 1887 D1 terwijl FC Groningen D1 geen problemen kende met Hoogezand D1. In Leeuwarden behaalde SC Cambuur D1 een puike zege op aartsrivaal SC Heerenveen D1.

Teams Locatie Groningen
ADO DEN HAAG C1 2-1 FC GRONINGEN C1
1-0 (44.), 2-0 (55.), 2-1 Sammy Crowther (65.)
opstelling FCG C1 Olav Faber, Steyn Strijker, Tapmahoe Sopacua, Ken Raghoebar, Gabriel Fernando, Mees Gootjes, Nick Kleen (36.Wilko van der Kooi), Ashraf Hezam (63.Alagie Jabbie), Mark te Velde, Werner Bouma (49.Mark Jagt), Sammy Crowther.
In de strijd om een plaats in de top-4 verspeelden de tweedejaars C-junioren dure punten. In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag verliep de eerste helft doelpuntloos. “We speelden niet overtuigend maar lieten desondanks een aantal ongelooflijke kansen onbenut. Daardoor vergaten we om op voorsprong te komen,” vertelde trainer Hugo Alves Velame. Na rust ging het mis want de thuisploeg kwam vanuit een omschakelmoment op voorsprong. “We waren onrustig aan de bal en via een vrije trap vanaf de zijkant kwamen ze zelfs op 2-0,” aldus de trainer van FC Groningen C1. De groenwitte formatie speelde daarna wat agressiever en werd beloond met een aansluitingstreffer. De gelijkmaker bleef echter uit. Hugo Alves Velame: “Tot de laatste seconden hebben we geknokt om gelijk te maken maar uiteindelijk zijn we gestraft vanwege het missen van de vele kansen.”
FC GRONINGEN C2 5-3 DE GRAAFSCHAP C2
0-1 (16.pen.), 0-2 (42.), 1-2 Remco Balk (46.), 1-3 (51.), 2-3 Remco Balk (52.), 3-3 Remco Balk (61.), 4-3 Remco Balk (68.), 5-3 Remco Balk (70.)
opstelling FCG C2 Nick van Leeuwen, Harold Kwant (59.Julian Fluks), Leonel Miguel, Pim Betzema, Quinten Anakotta, Max Hamelink, Tariq Lancelot (43.Gerwin Heidema, 53.Joris Reiziger)), Giovanni Zwikstra, Remco Balk, Joshua Sion (43.Jules Anakotta), Sven Jager (36.Jarno Deuring).
De onder-14 ploeg pakte drie belangrijke punten. Daarvoor moest de ploeg van trainer Gerard Wiekens wel diep gaan. Uit een strafschop kwamen de gasten na ruim een kwartier spelen aan de leiding. De betere kansen waren vervolgens voor de thuisploeg. Joshua Sion, Tariq Lancelot en Remco Balk hadden het vizier echter niet op scherp. Na rust ontspon zich een boeiend en spectaculair duel. Jarno Deuring miste een strafschop (prachtig gered door de goalie) waarna de superboeren de voorsprong verdubbelden. Even later voorkwam de lat een derde Groningse tegentreffer. Na een doelpunt van Remco Balk waren het wederom de Gelderlanders die scoorden: 1-3. In de laatste twintig minuten zette de FC nog eens aan en met succes. Dankzij Remco Balk (harde schuiver en presentje van de doelman) kwam groenwit langszij. Drie minuten voor tijd kreeg De Graafschap de kans op 3-4 maar voor open doel werd gemist. In de slotfase bezorgde Remco Balk met zijn vierde en vijfde treffer zijn ploeg alsnog de drie punten.
FC GRONINGEN D1 6-1 HOOGEZAND D1
1-0 Marshelon Pourier (3.), 2-0 Romano Postema (13.), 3-0 Romano Postema (19.), 4-0 Corvin Braun (40.), 4-1 (41.), 5-1 Job van Dijk (56.), 6-1 Romano Postema (60.)
opstelling FCG D1 Stein Barkhuis, Jort Stuiver, Yannick Hettinga, Nout de Groot, Jimi van Halen, Corvin Braun, Joel van Kaam, Job van Dijk, Romano Postema, Marshelon Pourier, Kian Slor. Wissels: Tijs Mulder, Daan Scholtens, Jesper de Backer, Tom van der Werff, Marco Hut.
In de Eerste Divisie C behielden de mannen van trainer Arjen Jorritsma ook in hun negende competitiewedstrijd de ongeslagen status. In een eenzijdig duel werd eenvoudig gewonnen van Hoogezand D1. Al in de derde minuut joeg Marshelon Pourier de bal van net buiten het strafschopgebied in de kruising. Tien minuten later tikte Roman Postema een vrije trap van Kian Slor in een leeg doel. Op een assist van Joel van Kaam bepaalde wederom Postema de ruststand op 3-0. Slor raakte nog de dwarsligger. Na rust keerde de doelman van Hoogezand een schot van Tom van der Werff en was het uiteindelijk Corvin Braun die de voorsprong verder uitbreidde. Job van Dijk tekende voor de fraaiste goal van de wedstrijd waarna Postema zijn derde van de wedstrijd scoorde.
FC GRONINGEN D2 4-0 BE QUICK 1887 D1
1-0 Sietze de Klerk (14.), 2-0 Sietze de Klerk (36.), 3-0 Olivier van der Tuin (41.), 4-0 Olivier van der Tuin (48.pen.)
opstelling FCG D2 Liam Tyler, Redzer Veenkamp, Emircan Gulge, Bastiaan Renkema, Rob Vegt, Sietze de Klerk, Maurilio de Lannoy, Luciano Valente, Rida Ajouaou, Revelino Slagveer, Bjorn Meijer. Wissels: Stijn Hensema, Jamai Bont, Milan Drayer, Olivier van der Tuin, Owen van der Vlag, Jesse Glasbergen.
Tegen de nummer twee uit de Tweede Divisie F behaalde de ploeg van trainer Bote Talsma een overtuigende overwinning. Vanaf het begin domineerde de thuisploeg en dat leverde kansen op voor Sietze de Klerk (schot) en Emircan Gulge (kopbal). Halverwege de eerste helft schoot De Klerk hard via de onderkant van de lat de openingstreffer binnen. Even later raakte hij ook nog de paal. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer op het doel van de Good Old. Na een mooie aanval via Olivier van der Tuin tikte De Klerk de tweede treffer binnen. Van der Tuin maakte zelf de 3-0 nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van een verdediger van Be Quick. Het slotakkoord kwam vanaf de elfmeterstip. Van der Tuin werd gevloerd in de zestien en schoot zelf de strafschop onberispelijk raak. Een prima zege tegen de stadgenoot die nagenoeg niet in de buurt van het doel van FC Groningen kwam en alleen een doelpunt in de eerste helft zag afgekeurd.