Speciale uitzending FC Groningen TV als eerbetoon aan Martin Koeman

18 december 2020

FC Groningen TV maakt vrijdagavond, 18 december, een speciale uitzending als eerbetoon aan Martin Koeman. Het is aanstaande vrijdag exact zeven jaar geleden dat de clubicoon van de Trots van het Noorden overleed. Het programma begint om 20.30 uur en is te volgen via het YouTube-kanaal van FC Groningen TV.

In het eerbetoon aan ‘mijnheer Koeman’, zoals de vader van Erwin en Ronald Koeman binnen de club nog altijd respectvol wordt genoemd, komt een aantal gasten aan het woord over de persoon Martin Koeman, zijn verdienste voor de club en ‘de Koeman-norm’. Wat die norm inhoudt, komt Edwin Bolt vertellen. De huidige teammanager van het eerste elftal heeft jarenlang op Sportpark Corpus den Hoorn een kantoor met Martin Koeman gedeeld bij de Opleiding van FC Groningen.
 
In de uitzending wordt er live contact gelegd met Erwin en Ronald Koeman en schuiven algemeen directeur Wouter Gudde en John de Jonge aan, de voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen.
 
Zeven jaar geleden
Martin Koeman overleed op 18 december 2013 aan de gevolgen van hartfalen. Vanaf 1963 was Koeman sr. in diverse functies een halve eeuw verbonden aan GVAV en FC Groningen. Koeman stond bij FC Groningen aan de wieg van de jeugdopleiding, die in 1986 was gestart met een A-juniorenploeg. Hij was de ‘geestelijk vader’ van de huidige opleiding van de club en actief als trainer, begeleider van jonge talenten en later als coördinator en scout van FC Groningen.
 
Enorm trots
Hoewel hij er niet de man naar was om dat met veel woorden van de daken te schreeuwen, zou Martin Koeman enorm trots zijn dat er het afgelopen kalenderjaar maar liefst acht spelers uit de eigen opleiding hun doorbraak of debuut kenden in het eerste elftal van FC Groningen, te weten: Romano Postema, Tomas Suslov, Kian Slor, Thomas Poll, Remco Balk, Thijs Dallinga en de gebroeders Daniël en Joël van Kaam. De laatste twee treden hiermee onder meer in de voetsporen van de broertjes Koeman, die begin jaren ’80 gezamenlijk in het eerste elftal van FC Groningen speelden.
 
De Koeman Tribune
In oktober 2011 werd de familietribune achter het doel aan zuidzijde van het Hitachi Capital Mobility Stadion door de supporters van FC Groningen officieel tot de Koeman Tribune omgedoopt. Hiermee kreeg niet alleen Martin, maar ook zijn twee zoons Erwin en Ronald, een permanente naamsvermelding in het stadion van hun club.
 
Uitzending
De speciale uitzending als eerbetoon aan Martin Koeman is vrijdagavond 18 december vanaf 20.30 uur hier te zien, via het YouTube-kanaal van FC Groningen TV.

Onthulling Koeman Tribune_Martin en Erwin op het veld_OP

Laatste nieuws