string(9) "claudebot"

Speciale shirts Doe Een Wens worden geveild.

Dinsdag 21 september 2010 om 14:46

In de 299ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior, kijkt hij vooruit naar de komende twee wedstrijden deze week en alle overige activiteiten en kondigt hij de opening van de Energy Valley Top Club aan.

“We hebben een prachtig weekend achter de rug. Sportief natuurlijk vanwege de verdiende 2-0 overwinning op Excelsior en een stijging op de ranglijst naar de derde plek in de Eredivisie en als club vanwege de lancering van de samenwerking met Doe Een Wens Stichting Nederland. We hebben hier veel publiciteit uit weten te genereren en ook op tv was er ruimschoots aandacht voor dit goede doel. Ook FC Groningen TV zal morgen (woensdag – red.) nog uitgebreid terugblikken op het gezamenlijke maatschappelijke initiatief.”
Nog niet bekend
“De speciale wedstrijdshirts, die onze spelers afgelopen zaterdagavond droegen, worden geveild. Wanneer, waar en op welke wijze is nog niet bekend. We krijgen veel vragen van mensen die een dergelijk shirt willen bemachtigen, maar de shirts met de Doe Een Wens uiting zijn vooralsnog dus niet verkrijgbaar. Het mag duidelijk zijn dat de opbrengst van de veiling van de shirts toekomt aan de stichting. We merken dat er veel sympathie is voor Doe Een Wens en dat verheugt ons.”
“Zondag waren wij in Amsterdam aanwezig bij een CD-uitreiking vanwege het 21-jarig bestaan van Doe Een Wens en daar werden we overladen met complimenten en kregen we enorm veel waardering voor de warmte die door de mensen van Doe Een Wens werd gevoeld. Een speciale pluim ging daarbij uit naar onze supporters, die zeer positief en met respect reageerden op Doe Een Wens, hetgeen als hartverwarmend werd ervaren door alle medewerkers van de stichting.”
Belangrijke wedstrijden
“Deze week speelt ons eerste elftal twee belangrijke wedstrijden. Morgenavond (woensdag – red.) trappen we in Rijswijk om 20.00 uur af voor het bekerduel met Haaglandia. Het is geen geheim dat wij al een paar jaar lang de vurige wens hebben ver te reiken in het KNVB bekertoernooi en tegen Haaglandia dienen we hiervoor de eerste stap te zetten. Zaterdag mag met recht ‘Super Saturday’ worden genoemd, want wij gaan op bezoek bij PSV en FC Twente ontvangt in Enschede koploper Ajax. Dit betekent dat de huidige top-vier van de Eredivisie elkaar zaterdagavond treft. We kijken uit naar dit prachtige affiche.”
Opening
“Morgen (woensdag – red.) zijn er naast de voetbalwedstrijd nog drie activiteiten die we willen benoemen. Morgenmiddag zal Commissaris van de Koningin Max van den Berg in Euroborg de officiële openingshandeling verrichten van de Energy Valley Top Club. Dit is een initiatief van Energy Valley en FC Groningen en is opgericht door Gasterra, Imtech, Essent en Gasunie. De gemeente en provincie Groningen zijn supporter van de Energy Valley Top Club. Het hoofddoel van de club is de ontwikkelingen in de energiewereld onder de aandacht van de samenleving te brengen en een ontmoetingscentrum zijn voor de energiesector.”
Platform
“De noordelijke energiesector bundelt haar krachten in de Energy Valley Top Club, dat haar platform kent in een speciale energiesociëteit in Euroborg. Commissaris Van den Berg zal bij deze opening doel en achtergronden van de Energy Valley Top Club toelichten en de laatste ontwikkelingen en trends in vooral de duurzame energiewereld bekend maken. Bij deze opening zullen ook schoolkinderen aanwezig zijn, die een jeugdprogramma in Euroborg krijgen aangeboden.”
Clinic
“Voorafgaand aan de opening van de Energy Valley Top Club vindt de overdracht plaats van de auto’s op groen gas. Hoofdtrainer Pieter Huistra, technisch manager Henk Veldmate en de directie van FC Groningen ontvangen van Century Autogroep de sleutels van hun nieuwe auto’s in het kader van ons project de groenste club van Europa te willen worden. In de namiddag zullen Danny Holla, Jeffrey Rijsdijk, Koos Werkman en Virgil van Dijk aanwezig zijn bij een clinic bij VV Actief in Eelde-Paterswolde.”
“Donderdagmiddag is Pieter Huistra te gast in het Kennis Café Groningen, dat wordt gehouden in de kelder van Newscafé aan de Waagstraat. Hij zal zitting nemen in een forum over Sporttalent en zijn medetafelgenoten zijn Chris Visser, Adri Broeke en gespreksleider Bart van de Laar.”
Investeerders
“Donderdagavond komen de investeerders van FC Groningen bijeen in Euroborg. Zoals te doen gebruikelijk na de sluiting van ieder transferwindow zal de directie de balans opmaken van de achterliggende periode en de investeerders hierover informeren.”
“Tot slot kunnen we melden dat ondergetekende vrijdagavond gastspreker zal zijn bij v.v. Gasselternijveen tijdens een bijeenkomst georganiseerd voor leden van de Club van Honderd, sponsors en vrijwilligers van de voetbalclub.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus