Special: 'Sergio Padt, boegbeeld, ambassadeur en familieman'

27 mei 2021

Sergio Padt stond zeven seizoenen lang steevast onder de lat en speelde donderdag 13 mei zijn laatste thuiswedstrijd voor FC Groningen. De doelman vertrekt bij de Trots van het Noorden en vervolgt zijn carrière bij het Bulgaarse Ludogorets. FC Groningen keek met Padt terug op zeven jaar FC Groningen en beleefde zijn laatste thuiswedstrijd voor de FC van dichtbij. De TV-special: 'Sergio Padt, boegbeeld, ambassadeur en familieman' werd woensdag uitgezonden op ESPN en nu ook te zien op YouTube. 

padt2

‘Met nummer 1 onder de lat….Sergio Padt’ Die tekst van de stadionspeaker schalde zeven jaar lang vlak voor de start van iedere thuiswedstrijd door de speakers en op donderdag 13 mei tegen AZ voor de laatste keer. Padt groeide bij FC Groningen uit tot één van de meest betrouwbare doelmannen van Nederland en werd geliefd bij de supporters. FC Groningen kijkt in de special Sergio Padt, boegbeeld, ambassadeur en familieman samen met de doelman, zijn vrouw Melanie en oud-directeur Hans Nijland terug op zijn jaren bij de Trots van het Noorden.
 
Liefst 259 keer verdedigde Padt het doel van FC Groningen. Daarmee heeft alleen Patrick Lodewijks meer wedstrijden voor de FC op het doel gestaan en staat Padt op de 12e plaats van spelers met de meeste duels voor de club. Padt is uitgegroeid tot boegbeeld van de club. Daarnaast was de doelman vijf jaar lang een zeer betrokken ambassadeur van Kids United, het door de FC geadopteerde G-team.
 
De special: 'Sergio Padt, boegbeeld, ambassadeur en familieman' werd woensdag uitgezonden op ESPN en is nu ook terug te kijken op het YouTube-kanaal FC Groningen. 

Gasterra

Laatste nieuws