Special: ‘Jos Roossien uit de schaduw’ te zien op YouTube

7 april 2021

Jos Roossien speelde liefst 389 wedstrijden voor FC Groningen. Op Jan van Dijk na de meeste van alle spelers uit de vijftigjarige historie van de club. Een bescheiden grootheid, klein van stuk. Een speler die anderen om zich heen liet schitteren waardoor hij letterlijk en figuurlijk vaak in de schaduw van zijn medespelers stond. In de special ‘Jos Roossien uit de schaduw’ vertellen onder anderen oud-teamgenoten over de bijzondere voetballer Roossien. De special is nu terug te kijken op het YouTube-kanaal van FC Groningen. 

Roossien maakte deel uit van het team dat in de jaren 80 en begin jaren 90 veel successen kende. De middenvelder is met 22 Europacupwedstrijden voor FC Groningen recordhouder van de club. Roossien had een groot aandeel in het successeizoen 1990/1991 en was binnen het team een zeer gewaardeerde kracht.
 
Toch waren het spelers als Milko Djurovski, Henny Meijer en Jan van Dijk die in de schijnwerpers stonden. Tijd om de Groninger Jos Roossien uit de schaduw te halen. Teamgenoten Van Dijk en Meijer vertellen samen met voormalig FC-coach Hans Westerhof, commentator Evert ten Napel en oud-verzorger Henk Hagenauw over hun band met Jos Roossien. Een echte Groninger binnen het succeselftal van FC Groningen.
 
De FC Groningen Special: ‘Jos Roossien uit de schaduw’ is te zien via het YouTube-Kanaal van FC Groningen.

Laatste nieuws