Special: ‘Het transferwindow van Fledderus’ terug te zien op YouTube

9 september 2021

FC Groningen kende één van de meeste memorabele transfer deadline days ooit. De club haalde op de laatste dag voordat het transferwindow sloot liefst vijf nieuwelingen en lieten ook nog eens vijf spelers vertrekken door verkoop of verhuur. Een hectische periode voor technisch directeur Mark-Jan Fledderus die de laatste twee dagen voor het sluiten van de transfermarkt intensief werd gevolgd. De special ‘Het transferwindow van Fledderus’ is vanaf nu terug te kijken op het YouTube-kanaal van FC Groningen. 

Ook dit jaar had Mark-Jan Fledderus weer een flinke klus te klaren. De technisch directeur zag meer dan een handvol selectiespelers vertrekken uit Groningen en de voormalig speler van de club wordt geacht de technische staf van FC Groningen van een selectie te voorzien, waarmee de sportieve doelstellingen van de Trots van het Noorden kunnen worden gerealiseerd. Voor de start van het nieuwe seizoen (2021/2022) had Fledderus een groot deel van zijn huiswerk af. De laatste week van een transferwindow is echter altijd spannend en er gebeurde veel. Fledderus werd op de voet gevolgd tijdens de laatste dagen van het transferwindow en dat leverde een uniek kijkje achter de schermen op. 
  
In de personen van Gabriel Gudmundsson en Azor Matusiwa leverde FC Groningen wederom twee jonge spelers af in een Europese topcompetitie. Beide sterkhouders groeiden in Groningen en spelen dit seizoen in de Franse Ligue 1. De transfers vielen pas na stevige onderhandelingen tussen de clubs op de laatste dag van de transferperiode. De onderhandelingen, het presenteren van waardige vervangers, het op het laatste moment huren van een jonge Zweedse verdediger. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zal transfer deadline day (31 augustus 2021) niet snel vergeten. 
  
De special ‘Het transferwindow van Fledderus’ is vanaf nu ook terug te kijken op het YouTube-kanaal van FC Groningen. 

Laatste nieuws