Bekijk de special: ‘Het jaar van Suárez in Groningen’ nu op YouTube

27 april 2021

Luis Suárez startte zijn succesvolle Europese carrière als 19-jarige speler in 2006 bij FC Groningen. De Uruguayaan groeide via de Trots van het Noorden uit tot één van de beste spitsen van zijn generatie en bereikte onlangs de bijzondere mijlpaal van 500 doelpunten in zijn loopbaan. In de special ‘Het jaar van Suárez in Groningen’ blikt FC Groningen terug op de start van een imposante Europese carrière voor Suárez. De special is nu terug te kijken via het YouTube-kanaal van FC Groningen. 

Suarez

Luis Suárez werd op 11 juli 2006 gecontracteerd door FC Groningen, dat de aanvaller overnam van Nacional uit Uruguay. De nieuwe spits van FC Groningen was op dat moment een grote onbekende, maar maakte snel naam en faam in het groen-witte shirt van de FC. Suárez kwam in zijn debuutjaar in Europa tot 15 treffers in 37 wedstrijden en groeide uit tot een van de sterkhouders van het team.
 
De Uruguayaan maakte zijn eerste treffer voor de FC in de UEFA-cupwedstrijd tegen Partizan Belgrado en was het seizoen 2006/2007 zeer belangrijk bij het winnen van de play-offs, waardoor FC Groningen zich opnieuw plaatste voor een Europees avontuur. De prestaties leverden de jonge aanvaller aan het einde van het seizoen de uitverkiezing ‘Speler van het Jaar’ op. 

Suarez speler van het Jaar

Dat Suárez zijn eerste club in Europa niet is vergeten, werd vorig jaar duidelijk toen de destijds steraanvaller van FC Barcelona positief reageerde op de oproep van oud-teamgenoot Erik Nevland om de FC in het kader van ‘Laat ons weer eens juichen’ te steunen. Ook nam Suárez eerder dit kalenderjaar een speciale videoboodschap op voor de spelers in de Opleiding van de Trots van het Noorden en schonk hij het door de FC geadopteerde Kids United 50 PUMA-voetballen ter ere van de 500ste treffer uit zijn carrière.  
 
Reden genoeg voor FC Groningen om terug te kijken op het seizoen dat de superspits schitterde in toenmalig Euroborg. In de special ‘Het jaar van Suárez in Groningen’ komen alle goals, assists, hoogtepunten en belevenissen van Suárez in Groningen nog een keer voorbij. De special werd maandagavond 26 april uitgezonden door ESPN en is nu terug te kijken op het YouTube-kanaal van FC Groningen.

Laatste nieuws