Bekijk de special: Erik Nevland thuis in Groningen op YouTube

25 mei 2021

Erik Nevland groeide in vier seizoenen FC Groningen uit tot boegbeeld van de club. Met zijn goals, strijd, passie en slidings werd de Noorse spits al snel in de harten van de FC-supporters gesloten. Erik Nevland bezit het FC Groningen-DNA. Ook dertien jaar na zijn vertrek als speler voelt Nevland zich nog steeds thuis in Groningen. De Noor was halverwege mei een week terug in Groningen voor de lancering van zijn biografie ‘Nevland’ geschreven door FC-supporter Ferdi Delies. FC Groningen volgde het duo intensief en maakte de special ‘Erik Nevland thuis in Groningen’. De special werd maandag uitgezonden op ESPN en is terug te kijken op YouTube.

Nevland2

Erik Nevland scoorde in de bijna vier seizoenen die hij speelde voor FC Groningen liefst 48 keer in 114 duels. De Noorse spits was uiterst succesvol en liet het team groeien van onderkant middenmoot naar subtop van Nederland. Door zijn werklust en passie voor het voetbal en de club werd Nevland al snel een publiekslieveling.
 
Ook buiten de voetballijnen wist Nevland snel zijn draai te vinden. Hij sprak binnen enkele maanden vloeiend Nederlands en spreekt het dertien jaar na zijn vertrek uit Groningen nog steeds vrijwel foutloos. Het gezin deed vriendschappen op voor het leven in Groningen, bijvoorbeeld met voormalig keeper en scout Roy Beukenkamp en zijn familie.
 
In de special 'Erik Nevland thuis in Groningen' vertelt de spits over zijn tijd als aanjager bij FC Groningen, gaat hij terug naar zijn oude buurman Beukenkamp en komt schrijver Ferdi Delies aan het woord over het feit waarom er juist over Erik Nevland een boek moest verschijnen. De special werd maandag uitgezonden op ESPN en is ook terug te kijken op het YouTube-kanaal van FC Groningen. 

Gasterra

Laatste nieuws