Special Erik Nevland in FCG TV

29 december 2012

Oud-FC Groningen spits Erik Nevland speelde onlangs zijn laatste wedstrijd als betaald voetballer. Reden voor FC Groningen TV om een special te maken over de Noorse aanvaller die met FC Groningen twee keer Europees voetbal wist te halen. FCG TV ging mee naar Noorwegen voor de laatste wedstrijd van Nevland en kijkt uitgebreid terug op zijn ruim drie jaar in Groningen.

Erik Nevland speelde van november 2004 tot en met januari 2008 in het shirt van FC Groningen. Al in zijn eerste seizoen groeide hij in Nederland uit tot een fenomeen. In zijn eerste twintig duels scoorde hij zestien keer. Nevland verhuisde in 2006 mee naar Euroborg en was de maker van het eerste officiele doelpunt in de Groene Kathedraal. In 2006 en 2007 wist hij zich onder leiding van trainer Ron Jans met de FC te plaatsen voor Europees voetbal. Tegen Fiorentina scoorde Nevland misschien wel zijn mooiste doelpunt in het groen-wit van FC Groningen. Het was in een periode waarin FC Groningen tegen de top van Nederland aanschurkte en de belangstelling van andere clubs voor spelers van de FC flink toe nam. In januari 2008 vertrokken Bruno Silva en Rasmus Lindgren naar Ajax en maakte Nevland op het laatste moment de overstap naar het Engelse Fulham. Een droom om in de Premier League te voetballen kwam daarmee voor hem uit. In 2010 keerde Nevland terug bij de club waar het voor hem allemaal begon: Viking FK in zijn geboortestad Stavanger. Daar speelde hij op zondag 18 november zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal. Zo'n veertig FC Groningen supporters reisden naar Noorwegen om bij die laatste wedstrijd aanwezig te kunnen zijn. Op 20 december volgde nog een fraai eerbetoon in een uitverkocht Euroborg. De special over Erik Nevland wordt zaterdag om 18.50 uur uitgezonden op Eredivisie Live 1. De special wordt daarna diverse keren herhaald op EL1: zaterdag 22.10 uur, zondag 08.45 uur, 18.20 uur, 23.35 uur, maandag 19.05 uur. OOG TV zendt tijdens de winterstop specials uit die FC Groningen TV eerder maakte. Zaterdag vanaf 15.30 uur wordt afgetrapt met FC Groningen in Europa. In 45 minuten wordt teruggekeken op de Europese wedstrijden die FC Groningen tot nu toe speelde. De legendarische wedstrijden tegen Atletico Madrid, Inter Milan, Partizan Belgrado en Fiorentina passeren de revue. Jan van Dijk, Erwin Koeman, Ron Jans en Rene Eykelkamp vertellen hun herinneringen aan die onvergetelijke wedstrijden. De uitzending op de lokale omroep van Groningen begint om 15.30 uur, waarna het tot 09.00 uur in de ochtend wordt herhaald.
 
FC Groningen TV is ook terug te zien op de website van FC Groningen: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentv Blijf op de hoogte van FC Groningen TV via Twitter: www.twitter.com/fcgroningentv

Laatste nieuws