Special: De Nederlandse familie van Ko Itakura

31 maart 2021

Ko Itakura werd aan het begin van 2019 gepresenteerd bij FC Groningen. De jonge Japanner begon aan zijn eerste avontuur in Europa en dat was in de beginmaanden niet eenvoudig. De verdediger sprak enkel Japans en kon niet communiceren met zijn teamgenoten of omgeving. Itakura kreeg vanaf zijn start in Nederland Engelse les aangeboden door de club, gegeven door Ingeborg van Veldhuizen. Itakura bouwde een bijzondere band op met zijn docent waardoor het hele gezin Van Veldhuizen uitgroeide tot de Nederlandse familie van Ko Itakura.

FC Groningen ging met Ko Itakura op bezoek in Tynaarlo waar de familie Van Veldhuizen woont. De Japanse verdediger komt wekelijks over de vloer bij zijn Nederlandse familie. De international vertelt in de special ‘De Nederlandse familie van Ko Itakura’ hoe belangrijk het gezin Van Veldhuizen voor hem is.
 
Itakura kwam met grote verwachtingen vanuit zijn vaderland naar Europa, maar speelde in het eerste half jaar geen enkele minuut voor FC Groningen. Door het gebrek aan speeltijd en het moeilijk kunnen communiceren met zijn omgeving kende Ko een ingewikkelde start, maar mede door de steun vanuit Tynaarlo knokte de verdediger zich in de basiself en groeide uit tot één van de sterkhouders van het elftal.
 
De special ‘De Nederlandse familie van Ko Itakura was woensdagavond 31 maart om 19.00 uur te zien op ESPN. De special die 22 minuten duurt, is vanaf nu ook te zien op het YouTube-kanaal van FC Groningen.     

Ko2
Gasterra

Laatste nieuws