Special ‘De Koeman-norm’

24 juni 2021

Martin Koeman is één van de clubiconen in de geschiedenis van FC Groningen. Koeman sr. is oud-speler van de club en stond bij FC Groningen aan de wieg van de jeugdopleiding en was de ‘geestelijk vader’ van de huidige Opleiding van de club. Daarnaast was hij actief als trainer, begeleider van jonge talenten en later als coördinator en scout van FC Groningen. Zijn omgangsvormen op de club werd later ‘de Koeman-norm’ genoemd. De special ‘De Koeman-norm’ is vanaf nu  terug te kijken op YouTube.

FC Groningen vierde op woensdag 16 juni haar 50ste verjaardag. Op die dag werd ook het standbeeld van Martin Koeman onthuld, als dank voor de steun van de supporters en sponsors tijdens de coronapandemie. Meneer Koeman – zoals hij nog altijd in en rond de club respectvol wordt genoemd –  was ruim een halve eeuw werkzaam bij FC Groningen en voorloper GVAV in diverse functies en groeide bij FC Groningen uit tot een clubicoon.

Het standbeeld werd onthuld voor zoons en oud-spelers van de club Erwin en Ronald Koeman. In de special ‘De Koeman-norm’ komen beide oud-internationals aan het woord over zijn vader. Ook voormalig collega's Edwin Bolt en Peter Jeltema, die in de Opleiding van FC Groningen nauw samenwerkten met Koeman sr. halen mooie herinneringen op. 
 
Daarnaast gaat Erwin Koeman terug naar Sportpark Corpus den Hoorn waar hij onder meer kijkt in het TopsportZorgCentrum op het Martin Koeman opleidingsplein. De special ‘De Koeman-norm’ wordt woensdagavond om 19.30 uur uitgezonden op ESPN 1 en later die avond meerdere keren herhaald op één van de andere zenders van ESPN. Vanaf donderdag is de special ook terug te kijken op het YouTube-kanaal van FC Groningen.

standbeeld koeman1

Laatste nieuws