‘Speciaal voor “Helden van Weleer” komt Luciano over uit Brazilië’

27 november 2018

In de 699ste online nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het uitduel met Feyenoord, maar kijkt hij vooral vooruit naar de thuiswedstrijd van komende zondag tegen NAC Breda, die in het teken staat van de ‘Helden van Weleer’ en een feest der herkenning zal zijn voor de supporters.

“Afgelopen zondag hadden we in de Rotterdamse Kuip wel een puntje verdiend, was ook de algemene opinie in het land. Daar kopen we uiteindelijk niets voor, maar de wijze waarop we voor de dag kwamen tegen Feyenoord bevestigde de opgaande lijn van de afgelopen weken. Daaraan moeten we komende zondag in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda ook weer een resultaat zien te koppelen. In onze vorige thuiswedstrijd zijn we daarin prima geslaagd. Met het oog op de stand op de ranglijst zou een overwinning op NAC Breda zwaar wegen. De aftrap in het Hitachi Capital Mobility Stadion is zondagmiddag om 16.45 uur.”
 
‘Helden van Weleer’
“Het belooft een bijzondere dag te worden, komende zondag. Zoals de afgelopen weken al veelvuldig aangekondigd zal de wedstrijd tegen NAC Breda in het teken staan van de ‘Helden van Weleer’. Na de eerdere bekendmaking van een aantal namen van coryfeeën, kunnen we nu ook melden dat voormalig keeper Luciano da Silva speciaal voor dit bijzondere initiatief overkomt uit Brazilië. Sinds zijn vertrek uit Groningen, vijfenhalfjaar geleden in 2013, is dit de eerste keer dat Luciano weer terugkeert bij de club. Zes seizoenen lang stond hij bij ons onder contract. Wij zullen hem met open armen onthalen.”
 
“Daarnaast hebben wij ook de aanmelding binnen van Adri van Tiggelen. De verdediger speelde tussen 1983 en 1986 drie seizoenen voor FC Groningen en werd twee jaar later in Duitsland Europees kampioen met Oranje.”
 
Minimaal zestig oud-spelers
“Minimaal zestig meer of minder bekende namen zullen zondagmiddag in de rust van de wedstrijd tegen NAC één voor één langs de tribunes gaan. Sponsorrelatie Hitachi Capital Mobility levert een bijdrage aan de organisatie van dit bijzondere initiatief. Bij het afscheid van het toenmalige Stadion Oosterpark op zondag 18 december 2005 werd voor het laatst een dergelijk evenement gehouden.”
 
“Kaarten voor deze bijzondere middag zijn zonder beperkingen eenvoudig online te bestellen via deze website of te koop in de FanCorner bij het stadion. De stadionkassa’s gaan zondagmiddag om 15.15 uur open. Je kunt ook gratis kaarten winnen met ons spel ‘De stem van’, dat gespeeld wordt via onze social mediakanalen. Raad de naam van de stem die je hoort van één van de coryfeeën, die zondag aanwezig zijn, en win 2 VIP-kaarten en een meet&greet.”
 
Investeerdersreis
“Dezer dagen maken directie en management en de commerciële afdeling de jaarlijkse reis met de investeerders in ons Spelersobligatiefonds. Op een ontspannen manier combineren we daarbij zaken met plezier. Dit keer is de bestemming Londen en op het programma staat onder meer morgenavond (woensdag – red.) een bezoek aan Wembley voor de Champions Leaguewedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Internazionale uit Milaan, belangrijk voor de tweede plaats in de groep van PSV.”
 
Finale Gezond Scoren
“Morgenmiddag (woensdag – red.) wordt in bioscoop Kinepolis voor de vijfde maal in successie de finale gehouden van het maatschappelijke project Gezond Scoren. Gezond Scoren is een gezondheidsproject voor basisschoolkinderen, waarbij spelers van FC Groningen de leerlingen stimuleren nog meer te bewegen en gezond te eten. Met het project willen wij samen met de maatschappelijke partners bijdragen aan een gezonde samenleving in het verzorgingsgebied van de club.”
 
“Het project Gezond Scoren heeft zich gedurende zes weken in het nieuwe schooljaar afgespeeld in de regio. Er deden dit jaar maar liefst 53 basisscholen mee aan het maatschappelijke project, dit is in totaal meer dan drieduizend leerlingen. De deelnemende basisscholen tijdens de finale van Gezond Scoren 2018 zijn: O.B.S De Sterrensteen en C.B.S. De Rietzee uit de stad en RKBS St. Vitus uit Winschoten.”
 
Opleiding
“Sinds vorige week hebben alle teams van FC Groningen hun intrek genomen in het TopsportZorgCentrum op Corpus den Hoorn. Donderdag krijgen zij daar bezoek van een delegatie uit Australië. Een team uit Sydney bereidt zich in Europa voor op een toernooi in Japan en komt een oefenwedstrijd spelen tegen onze onder-12.”
 
“Voorafgaand aan de wedstrijd krijgen de Australische spelers en staf een rondleiding in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Daarna heeft het team in de nieuwe topsporthal een lichte training onder leiding van ons hoofd fysieke ontwikkeling Robbert de Groot en geeft de Australische staf aan onze trainer/coaches uit de opleiding een presentatie over hun voorbereiding op het toernooi en hun werkwijze.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws