string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sparv wint oefenduel van België.

Woensdag 11 augustus 2010 om 21:14

Tim Sparv heeft woensdagavond in Turku in een oefenduel met 1-0 gewonnen van België. Andreas Granqvist kwam niet in actie voor Zweden. Thomas Enevoldsen, Nicklas Pedersen en Tim Matavz hadden een basisplaats.

De ploeg van bondscoach Stuart Baxter kwam na een klein kwartier op voorsprong door een eigen doelpunt van Vincent Kompany. Tim Sparv speelde de gehele wedstrijd.

In de komende EK-kwalificatiereeks speelt Finland in één groep met onder meer Nederland en Zweden. Zweden – met Andreas Granqvist op de bank in de ploeg van bondscoach Erik Hamrén – oefende in Solna tegen Schotland en won met 3-0. Granqvist kwam niet in actie.

Denemarken oefent in Kopenhagen tegen Duitsland. In dat duel startten Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen in de basis van bondscoach Morten Olsen. Enevoldsen werd in de pauze gewisseld, Pedersen na 55 minuten. Denemarken kwam terug van een 0-2 achterstand en speelde 2-2 gelijk.

Een andere WK-ganger, Slovenië met Tim Matavz in de basis, oefende in Ljubljana tegen Australië van oud-FC-coach Han Berger. Matavz werd in de rust bij een 0-0 tussenstand gewisseld. Slovenië won uiteindelijk met 2-0.

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard