string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sparv: ‘Vertrouwen groeit door winst’.

Woensdag 10 augustus 2011 om 22:47

Tim Sparv heeft woensdag met Finland gewonnen van Letland. Johan Kappelhof ging onderuit met Jong Oranje in Zweden. Nicklas Pedersen verloor met Denemarken van Schotland.

Johan Kappelhof – die afgelopen weekend nog niet in actie kwam in het eerste elftal van FC Groningen – kwam met Jong Oranje de volledige wedstrijd in actie. De ploeg van verloor met 3-0 van Zweden. Vlak voor de pauze kwam Nederland in ondertal te staan door een rode kaart. Bondscoach Cor Pot sprak van een ‘nonchalant’ team in deze oefenwedstrijd.
Tim Sparv, die afgelopen zaterdag een schorsing uitzat, speelde met Finland een oefenduel in Letland. Kort na de pauze kwam hij in de ploeg bij een 0-0 tussenstand. Uiteindelijk won hij met 2-0. Sparv gaf commentaar via Twitter: “We stonden met een jonge ploeg op het veld. De toekomst is stralend. Door deze overwinning groeit het vertrouwen.”
Nicklas Pedersen, afgelopen zaterdag basisspeler, kwam als invaller in de ploeg bij Denemarken, dat een interland speelde in de Schotse hoofdstad Glasgow. In de 2-1 tussenstand bij rust kwam geen verandering meer. Bondscoach Morten Olsen liet Thomas Enevoldsen niet in actie komen.
Ook Tim Matavz, afgelopen zaterdag basisspeler, kwam niet in actie in de ploeg van bondscoach Matjaz Kek. In een thuiswedstrijd tegen België kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard