string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sparv, Van de Laak en Andersson in FCG TV.

Dinsdag 28 februari 2012 om 11:12

In FC Groningen TV is er vanavond aandacht voor een heus wereldkampioenschap. Want onlangs werd in Euroborg bij het Noorderpoort College het WK Snertkoken georganiseerd. De uitzending is vanavond om 18.00 uur voor het eerst te zien op Eredivisie Live 1.

Omdat het een echt WK betrof, maakte FC Groningen middenvelder Tim Sparv deel uit van de strenge jury. Uniek want de Fin was tot het WK nog helemaal niet bekend met snert. Met hulp van Johan Klein Gebbink, chef-kok van het Nederlands elftal, wist Sparv echter al gauw wat er komt kijken bij het maken van een echte goede erwtensoep. Vanavond zien we in ‘deel 1’ hoe Tim Sparv wordt meegenomen in de wereld van snert.
Deze week is het Meer dan Voetbal Week, een week waarin de KNVB en alle clubs in Nederland laten zien wat voetbal voor de samenleving betekent. FC Groningen probeert met de Stichting FC Groningen in de Maatschappij zoveel mogelijk gelden te genereren voor goede doelen en invulling te geven aan het maatschappelijke gezicht van FC Groningen. Voorbeelden van die invulling zijn FC Groningen Buurt Battle, Playing for Success en de intensieve samenwerking met Make-A-Wish Nederland. Van woensdag 29 februari tot en met maandag 5 maart staan de speelrondes in de Eredivisie en de Jupiler League, evenals de interland Engeland-Nederland in het teken van de Meer dan Voetbal Week.
Voorafgaande aan NEC – FC Groningen was er een ontmoeting tussen Koen van de Laak en Koen de Laak: ‘Koen meets Koen’. De negenjarige Koen de Laak is idolaat van zijn bijna-naamgenoot Koen van de Laak en werd afgelopen zaterdag verrast met een ‘meet and greet’ met zijn held. Het was sowieso een bijzondere avond voor Koen de Laak want het was zaterdag de eerste keer dat hij een voetbalwedstrijd bezocht. Van nervositeit was bij de kleine Koen echter geen sprake want er kwam meteen een spervuur van vragen af op de grote Koen. Koen de Laak voorspelde dat FC Groningen met 3-1 zou gaan winnen van NEC maar dat zat er helaas bij lange na niet in. FC Groningen werd na een zeer slechte wedstrijd met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd door NEC. In FCG TV wordt teruggekeken op de teleurstellende wedstrijd met reacties van trainer Pieter Huistra en aanvoerder Petter Andersson.
Het gaat goed met de FC Groningen Junior Club. De club organiseert geregeld leuke evenementen voor haar leden en dat is te zien in het ledenaantal want dat is al gegroeid tot boven de 9000. Tegen PSV werd de 9000ste lid begroet: Mathijs Uilkema. Mathijs kreeg voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV in het uitverkochte Euroborg een shirt uit handen van Tim Sparv. Daarnaast mocht hij hand in hand met FC-mascotte Groby in zijn nieuwe FC Groningen-shirt het veld betreden bij de opkomst van de spelers.
FC Groningen TV is vanavond om 18.00 uur te zien op Eredivisie Live 1. De herhaling is op Eredivisie Live 2 om 19.00, 21.00 uur en 23.00 uur. Woensdag wordt FC Groningen TV om 08.45 uur en 13.25 uur herhaald op EL 1. De items uit FC Groningen TV zijn ook te zien op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentvVolg FC Groningen TV op Twitter voor nieuws en informatie over de items uit FC Groningen TV: www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’