string(9) "claudebot"

Sparv negentig minuten in actie met Finland.

Vrijdag 07 oktober 2011 om 17:47

Tim Sparv heeft dinsdagavond met Finland gelijk gespeeld tegen Hongarije. In Boedapest was en bleef het 0-0 in het EK-kwalificatieduel in groep E. De middenvelder van FC Groningen speelde, net als afgelopen vrijdag in de met 2-1 verloren thuiswedstrijd tegen Zweden, de volle negentig minuten.

Finland maakte in dezelfde poule waarin het Nederlands elftal superieur was al een tijd geen kans meer op de eindronde van Euro 2012 in Polen en de Oekraïne. De Finnen sloten groep E af op de vierde plaats met tien punten uit hetzelfde aantal kwalificatieduels.
Zweden
Oranje, met FC Groningens keeperstrainer Ruud Hesp in de technische staf,  leed dinsdagavond voor het eerst in vier jaar tijd weer eens een nederlaag tijdens een kwalificatieduel. In Stockholm versloegen de landgenoten van FC-aanvoerder Petter Andersson en linksback Emil Johansson het Nederlands elftal met 3-2. Hierdoor plaatste Zweden zich achter Nederland als beste nummer 2 rechtstreeks voor de eindronde van het Europees Kampioenschap.
Denemarken
EK-plaatsing gold ook voor het Denemarken van de FC-aanvallers Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen, die tijdens de kwalificatieronde regelmatig deel uitmaakten van de Deense selectie, maar voor de beslissende interlands niet werden opgeroepen. In een rechtstreekse confrontatie met Portugal in groep H wonnen de Denen in eigen huis met 2-1 en door dit resultaat werd Denemarken poulewinnaar.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus