string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sparv na strafschoppen onderuit.

Zondag 03 juni 2012 om 18:34

Tim Sparv kan op vakantie na de verloren finale om de Baltic Cup tegen Letland. Komende dinsdag komen Leandro Bacuna en Género Zeefuik in actie voor Jong Oranje en Dusan Tadic voor Servië. Nicklas Pedersen zit met Denemarken in de voorbereiding op het EK.

Sparv speelde na de gewonnen halve finale tegen Estland nu de finale tegen Letland. Na de reguliere speeltijd stond een 1-1 eindstand op de borden en dus moest een strafschopserie de beslissing brengen. De Letten namen de penalties beter (6-5) en gingen dus met de hoofdrpijs aan de haal.
Sparv krijgt wegens de internationale verplichtingen een weekje langer vrijaf en start op maandag 2 juli met trainen bij FC Groningen. Bacuna en Zeefuik hebben dinsdag hun laatste wedstrijd met Jong Oranje. Tadic oefent dinsdag nog met Servië.
Nicklas Pedersen zal met Denemarken afreizen naar het EK in Polen/Oekraïne. Hij kwam afgelopen zaterdag niet in actie in een oefenduel met Australië dat Denemarken met 2-0 won. Oranje-keeperstrainer Ruud Hesp treft Pedersen aanstaande zaterdag in de eerste groepswedstrijd op het EK.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’