FC Groningen speelt gelijk op Rotterdams Kasteel

17 oktober 2021

FC Groningen heeft zondagmiddag op het Rotterdamse Kasteel met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta. De eindstand was al bij rust bereikt. Cyril Ngonge schoot de Trots van het Noorden na 27 minuten op voorsprong, Bryan Smeets maakte na 33 minuten gelijk. 

Kasanwirjo

FC Groningen had in Rotterdam de steun van een vol uitvak dat voor veel geluid en support zorgde. De Trots van het Noorden kende een lastige beginfase want thuisploeg Sparta Rotterdam kwam al binnen een minuut tot twee goede kansen. Eerst blokte Naraysho Kasanwirjo het schot van dichtbij van Lennart Thy, uit de daaropvolgende corner schoot Bryan Smeets rakelings naast.
 
FC Groningen werd na 7 minuten spelen voor het eerst gevaarlijk. Cyril Ngonge werd via Tomas Suslov en Jørgen Strand Larsen goed vrijgespeeld. Zijn voorzet op Michael de Leeuw was scherp, maar de spits kon de bal verlengen en zag zijn inzet op het laatst geblokt.
 
De Trots van het Noorden kwam na 27 minuten spelen op voorsprong. Mo El Hankouri met de actie aan de linkerkant. De aanvoerder hield het overzicht en zocht met een lage voorzet de vrijstaande Ngonge. De Belg schoot direct en scoorde voor de vijfde keer dit seizoen, 0-1.
 
Lang kon de FC niet genieten van de voorsprong. Sparta kwam via een soortgelijke aanval als bij de goal van FC Groningen op gelijke hoogte. Laurent Jans gaf de lage voorzet vanaf de linkerkant en Smeets schoot via een snel schot raak, 1-1. Direct na de tegentreffer kreeg Strand Larsen een goede kopkans van dichtbij. De spits stond goed opgesteld bij de tweede paal na een voorzet van Bart van Hintum en verschalkte keeper Maduka Okoye bijna. De doelman kon de bal net voor de lijn keren. Beide ploegen zochten met een 1-1 ruststand de kleedkamers op. 

Dankerlui1

Net als in de eerste helft was de eerste goede kans na rust voor Sparta. En direct waren het er wederom twee achter elkaar. Een schot van Smeets werd geblokt door Ngonge en uit de daaropvolgende corner ontstond een scrimmage voor het doel van de FC. Eerst haalde Kasanwirjo een bal van de lijn ingeschoten door Bart Vriends en de afvallende bal werd door de andere centrale verdediger Michael Heylen van dichtbij over het doel geschoten. Na ruim een uur spelen redde Leeuwenburgh knap met zijn voet op een inzet van Dirk Abels.
 
Suslov vuurde van grote afstand met nog ruim een kwartier op de klok op het doel. De inzet van de Slowaaks international ging niet ver over het doel. Vlak voor tijd was Leeuwenburgh wederom belangrijk met een redding met de voeten. De doelman stopte een vrije trap van Sven Mijnans. Het laatste gevaar was van FC Groningen. Invaller Daleho Irandust gaf een dieptebal buitenkant links op een andere invaller Romano Postema. De snelle spits werd vlak voor het doel afgestopt door de Sparta-verdediging waardoor het duel in 1-1 eindigde. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Laros
El Hankouri1

Laatste nieuws