string(9) "claudebot"

Sørloth, Tibbling, Tamata, De Vos en Finndell in FC Groningen TV.

Vrijdag 22 januari 2016 om 09:03

FC Groningen TV heeft vanavond een kennismaking met de jonge Zweed Hampus Finndell, die deze week een contract tekende bij FC Groningen. Daarnaast kijkt Alexander Sørloth terug op zijn debuut van afgelopen zondag tegen FC Utrecht en is er een vooruitblik op de wedstrijd van vanavond tegen NEC met Simon Tibbling.

Afgelopen dinsdag tekende de 15-jarige Zweedse jeugdinternational Hampus Finndell een contract met FC Groningen. De aanvallend ingestelde middenvelder maakt komende zomer de overstap van IF Brommapojkarna naar de opleiding van FC Groningen. FCG TV was bij de contractondertekening en maakte alvast kennis met de jonge Zweed.
Alexander Sørloth wist afgelopen zondag te scoren tijdens zijn debuut voor FC Groningen. De Noorse spits trad daarmee in de voetsporen van zijn populaire landgenoot Erik Nevland, die in 2004 hetzelfde deed tijdens zijn eerste wedstrijd in het shirt van FC Groningen. Een verschil met toen: FC Groningen verloor zondag. En dat zat Sørloth na afloop niet lekker.
Jong FC Groningen staat na de 6-1 overwinning van afgelopen maandag op Jong De Graafschap bovenaan in de Beloftencompetitie. FCG TV sprak met middenvelder Robbert de Vos, die ook geregeld meetraint met de eerste selectie, over de ruime zege en de kansen op een mogelijk kampioenschap.
Vanavond kan FC Groningen revanche nemen op de nederlaag tegen FC Utrecht als NEC op bezoek komt in Euroborg. FCG TV kijkt vooruit naar het duel met Simon Tibbling. Daarnaast is er een gesprek met Abel Tamata, die vanavond waarschijnlijk weer inzetbaar is nadat hij zondag ontbrak door een hamstringblessure.
FC Groningen TV wordt vanavond om 18.15 uur uitgezonden op Fox Sports Eredivisie kanaal 1. De uitzending wordt vanavond om 22.45 uur herhaald op kanaal 3 en om 00.15 uur uur op kanaal 5. Zaterdag is FCG TV te zien om 15.15 uur op kanaal 1 en om 17.00 uur op kanaal 5.
Vanavond wordt om 18.25 uur, voorafgaande aan FC Groningen – NEC, op Fox Sports kanaal 3 ook de Fox Sports Doc ‘De Groene Hel’ uitgezonden. Deze 55 minuten durende documentaire gaat over het seizoen 2007/2008 van FC Groningen.
FC Groningen TV is elke zaterdag vanaf 15.30 uur ook te zien op OOG TV en via Ziggo kanaal 40 en KPN, Telfort en XS4All kanaal 622. De uitzending wordt doorlopend herhaald tot zondagochtend 9.00 uur.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus