string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sørloth over debuut: ‘Mooi om te scoren; toch teleurstellend’.

Zondag 17 januari 2016 om 17:59

FC Groningen verloor voor het eerst dit Eredivisieseizoen in Euroborg. Alexander Sørloth luisterde zijn debuut wel op met een treffer, maar keek door het verlies niet tevreden terug op zijn eerste minuten voor FC Groningen. Michael de Leeuw had de nederlaag tegen FC Utrecht niet zien aankomen.

Net als die andere Noor in 2004, Erik Nevland, scoorde Alexander Sørloth direct tijdens zijn eerste wedstrijd voor de Trots van het Noorden. “Scoorde Nevland ook? Dat wist ik niet,” aldus de spits. “Het is mooi om te scoren, maar doordat we niet hebben gewonnen, is het toch teleurstellend. Na de gelijkmaker had ik het gevoel dat we terug in de wedstrijd waren, maar het is niet gelukt het om te draaien.”
Sørloth maakte na bijna een half uur spelen op fraaie wijze zijn eerste treffer in de Eredivisie. “Het begon met een goede bal van Johan Kappelhof. Ik kon tussen twee verdedigers de bal aannemen en doordat de eerste aanname goed was, kon de bal naar de grond en kon ik het afmaken. Ik heb het gevoel dat ik nog meer moet worden betrokken bij het spel, dat is iets voor de volgende wedstrijd. Vrijdag hebben we weer een kans en dan moeten we winnen.”
Domper
Aanvoerder Michael de Leeuw baalde na afloop van de wedstrijd flink van het verlies tegen FC Utrecht. De nederlaag kwam voor de aanvoerder als een behoorlijke verrassing. “Het is een grote domper want we hebben een goed trainingskamp gehad en ik denk dat niemand dit op deze manier had verwacht,” meent De Leeuw.
“Zij waren effectief en je kon zien dat ze gemakkelijk een vrije man konden vinden. Op het middenveld kwamen we telkens een mannetje te kort en daardoor kwamen we daar niet goed in duel. We kregen drie doelpunten tegen uit standaardsituaties. Dat moeten we analyseren, want dat mag niet weer gebeuren. Voor de rest moeten we deze wedstrijd snel vergeten en vrijdag volle bak tegen NEC.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’