string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sørloth: ‘Op deze manier gaan we veel teams verslaan’.

Zondag 14 februari 2016 om 15:56

Alexander Sørloth brak twee weken geleden zijn linkerhand tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De spits maakte zondagmiddag tegen Ajax zijn rentree in de basisopstelling en speelde met een beschermde brace om zijn gekwetste hand. Danny Hoesen kwam als invaller in het veld en tekende vlak voor tijd voor het Groningse doelpunt.

Sørloth hoorde een dag voor de wedstrijd tegen Ajax dat hij de voorkeur zou krijgen in de punt van de aanval. De Noor was vrijdag weer aangesloten bij de groepstraining en speelde de gehele wedstrijd tegen de Amsterdammers.
Geen probleem
“Het voelt nog niet honderd procent, maar het was geen probleem om er mee te spelen,” zegt Sørloth. “Wanneer een verdediger van de linkerkant in duel kwam voelde het een beetje raar, een beetje pijnlijk, maar het belemmerde me niet. De hand is niet meer gezwollen en het herstel is behoorlijk snel gegaan.”
FC Groningen verloor uiteindelijk met 2-1 van Ajax, maar het vertoonde spel gaf Sørloth vertrouwen voor de komende duels. “Ik vond ons in de eerste helft beter spelen, maar Ajax heeft een goede ploeg. Uiteindelijk krijgen ze denk ik vier kansen en daar maken ze er twee van. Wij scoren niet uit onze kansen. Als we op de manier blijven spelen zoals we het in de eerste helft hebben laten zien, zullen we veel teams verslaan. We moeten zorgen dat we sneller scoren.”
Te laat
Danny Hoesen maakte in de extra tijd van de wedstrijd de Groningse treffer uit een prachtige vrije trap. “Invallen en scoren is lekker, maar het was te laat,” aldus Hoesen. “Het is zonde dat we in de tweede helft achter kwamen, want voor rust vond ik ons beter dan Ajax, maar hebben we de kansen niet afgemaakt. In de tweede helft probeerden we via de zijkanten met voorzetten iets te forceren, maar dat zat er niet in.”
Hoesen, goed voor vijf competitietreffers in dit seizoen, scoorde voor het eerst dit seizoen uit een vrije trap. De spits krulde de bal van ongeveer twintig meter van de goal in de kruising. “Het is niet zo dat ik er apart op train, maar door de afwerkoefeningen in de trainingen krijg je een vaste trap en deze zat er aardig in.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’