string(9) "claudebot"

Sørloth met brace terug bij wedstrijdselectie.

Vrijdag 12 februari 2016 om 16:08

Alexander Sørloth keert voor de kraker tegen Ajax weer terug in de wedstrijdselectie van FC Groningen. De spits brak twee weken geleden een middenhandsbeentje in zijn linkerhand en trainde vrijdag - met een brace om zijn geblesseerde hand - voor het eerst weer volledig mee met de groep. Welke rol de Noor zondagmiddag in Euroborg gaat spelen, liet trainer Erwin van de Looi nog in het midden. Achter de naam van Abel Tamata staat een vraagteken.

Tamata verliet vrijdagochtend eerder het trainingsveld vanwege een opspelende hamstringblessure. Zijn inzetbaarheid voor het treffen met de Amsterdammers wordt richting de wedstrijddag pas duidelijk. Mimoun Mahi en Alexander Sørloth trainden wel volledig mee. Voor Mahi komt de wedstrijd tegen Ajax nog te vroeg, Sørloth maakt wel deel uit van de wedstrijdselectie, zo beaamde Erwin van de Looi.
Nachtje slapen
Op het gebruikelijke perspraatje – met eveneens de aanwezigheid van enkele sponsorrelaties – maakte de FC-trainer dat bekend. “Alexander is dusdanig hersteld dat hij weer volledig kon meetrainen. Welke rol hij zondag gaat spelen, daar ga ik nog een nachtje over slapen. Of twee, die mogelijkheid heb ik ook nog. Dat heeft te maken met bijvoorbeeld de  reactie na de training van vandaag (vrijdag – red.). Alexander heeft wel veel voor zichzelf gedaan, maar slechts één keer volledig meegetraind. Daarnaast heeft zijn vervanger Danny Hoesen een heel aardige rol gehad in de laatste twee wedstrijden.”
Mocht Sørloth zondag binnen de lijnen komen, zal hij met een beschermde brace om zijn hand spelen. Het omhulsel werd donderdag door KNVB-scheidsrechter Jochem Kamphuis beoordeeld en goedgekeurd. “Alexanders gevoel op de training van vanmorgen (vrijdag – red.) was goed. Hij heeft wel wat last, maar dat hebben wel meer spelers. Hij kan daar goed mee omgaan, het belangrijkste is dat hij zich vrij genoeg voelt om te spelen.”
Afwezig
In tegenstelling tot Sørloth, zal Mimoun Mahi tegen Ajax nog niet tot de wedstrijdselectie behoren. “Hij trainde vanmorgen weer mee en liet een goede indruk achter. Wie de training heeft gezien, zal denken: ‘Neem hem mee!’ Dat risico is echter onverantwoord en we moeten iets meer geduld hebben. Hoe moeilijk die beslissing ook is, want Mahi is een speler die het voetbal nog leuker maakt. Hij heeft echter maanden niet gespeeld.”
Naast Mahi zal Van de Looi ook geen beroep kunnen doen op linksback Lorenzo Burnet en spits Dino Islamovic. Het duo is nog geblesseerd. Oussama Idrissi zal vanuit de Beloften de wedstrijdselectie aanvullen.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus