string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sørloth in de basis, Lindgren vraagteken, Mahi terug bij selectie.

Vrijdag 04 maart 2016 om 15:22

Na maanden van blessureleed keert Mimoun Mahi terug in de wedstrijdselectie van trainer Erwin van de Looi. FC Groningen neemt het zaterdagavond om 19.45 uur in eigen huis op tegen koploper en regerend landskampioen PSV. Achter de naam van aanvoerder Rasmus Lindgren staat voor het duel in Euroborg een vraagteken. Michael de Leeuw begint tegen de Eindhovenaren op de bank.

Erwin van de Looi meldde tijdens het wekelijkse perspraatje in aanloop naar de wedstrijd tegen de Brabantse topclub dat Mimoun Mahi weer tot de wedstrijdselectie behoort. De aanvaller kwam vanwege blessureleed sinds oktober 2015 pas één keer tijdens een korte invalbeurt in actie. “Het is mooi dat Mahi weer aansluit. Hij kan zaterdagavond een rol spelen in de wedstrijd,” aldus de trainer. “Welke rol dat is, zal afhangen van het verloop van het duel.”
Blessures
Dino Islamovic, Abel Tamata en Desevio Payne zijn tegen PSV door blessures niet inzetbaar, Jarchinio Antonia behoort evenmin tot de selectie. Achter de naam van aanvoerder Rasmus Lindgren staat een vraagteken, zo laat Van de Looi weten. “Rasmus is ziek, maar had vandaag geen koorts. Hij is niet op het veld geweest en slechts even op de club. We gaan morgen kijken hoe hij er voor staat. Desevio Payne liep al een tijdje fysiek op het randje en heeft klachten in zijn heup en rug.”
Keuzes
Van de Looi kiest in het duel met PSV voor een andere bezetting op het middenveld. Hierdoor zal clubtopscorer Michael de Leeuw voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen niet in de basis starten. “Het is niet altijd zo dat je als trainer ontevreden bent over een speler, of deze onvoldoende heeft gepresteerd wanneer je iemand passeert,” legt Van de Looi uit.
“Deze keuze zal wellicht de nodige wenkbrauwen doen fronsen, maar ik vind dat we de laatste wedstrijden op het middenveld in de problemen kwamen. We kiezen voor een andere bezetting op het middenveld, dan moet je af en toe pittige keuzes maken. We hebben deze keer iets anders nodig.”
Begrip
Van de Looi zegt zich goed te kunnen verplaatsen in de gevoelens van onvrede bij De Leeuw over de keuze van de trainer. “Michael heeft zijn ongenoegen ook bij mij geuit en daarvoor heb ik begrip. Daar heb ik ook totaal geen problemen mee. We hebben het natuurlijk ook niet over een kleine jongen. De Leeuw heeft zijn waarde voor FC Groningen al vaak genoeg bewezen en nog steeds. Als trainer moet je echter keuzes maken en dat doen we met een open agenda en met eerlijke overwegingen.”
Spits
Van de Looi kondigde aan dat Alexander Sørloth in de punt van de aanval zal starten. De spits ondervond vorige week nog te veel hinder van de breuk in zijn hand, maar is inmiddels vrij genoeg om te spelen. “Alexander is onze eerste spits en hij heeft tegen Ajax gespeeld, maar kreeg in zijn invalbeurt tegen AZ weer te veel last van zijn hand, waardoor hij vorige week niet speelde. Deze week gaf Sørloth aan zich vrij te voelen en volle bak te kunnen gaan. Hij is onze eerste spits en zal dus starten.”

Gerelateerd nieuws.

9 minuten geleden

Van Eigen Bodem met Thijmen Teusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard