Sociale activering zet Hielke op de weg richting droombaan

5 januari 2022

Hielke Vis kende een moeilijke jeugd in Purmerend waarin hij zwaar werd gepest. Het pestgedrag van zijn omgeving tastte het zelfvertrouwen en gedrag van de jongeling zo aan dat hij snel geagiteerd en negatief reageerde. Het uitvoeren van zijn absolute droombaan buschauffeur leek door het gedrag een onbereikbare halte te zijn. Via ‘Dutch carreer cup’ een voorloper van het maatschappelijke project FC Groningen Sociale Activering kwam Hielke toch op de juiste route terecht om zijn droom te verwezenlijken.

Altijd onderweg zijn, elke dag nieuwe gezichten om zich heen. Hielke Vis geniet van zijn leven als buschauffeur. Hij leeft het leven dat vroeger onbereikbaar leek, maar heeft het met een steuntje in de rug toch gered.
 
Vis schreef zich via het UWV en de gemeente in voor de voorloper van het maatschappelijke project van FC Groningen ‘Sociale Activering’. Spannend, want hij moest zich bewegen in een groep met anderen en kende uit zijn jeugd negatieve ervaringen. Door samen te voetballen, op te trekken en gesprekken te voeren, leerde Vis belangrijke lessen. Als hij zich staande kan houden in de groep tijdens het voetballen, dan kan dat ook op de werkvloer.

Door mee te doen aan het maatschappelijke project van FC Groningen, nam Hielke eigenhandig de afslag naar een leven als buschauffeur en sloeg hij de weg in richting zijn ultieme droom. Bekijk het verhaal van Hielke Vis via onderstaande video. 

Sociale Activering
Sociale Activering is een maatschappelijk project van Stichting FC Groningen in de Maatschappij in samenwerking met de Gemeente Groningen en USG Restart. In een traject van zes maanden geeft het project Sociale Activering jongeren die – om wat voor reden dan ook – een afstand hebben tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid deze te verkleinen. Dit gebeurt door middel van coaching en sport.
 
Jongeren worden letterlijk in beweging gebracht. Richting een gezonde levensstijl, richting werk, richting opleiding, richting structuur en ritme in het dagelijks leven. Twee keer per week wordt er intensief getraind op Sportpark Corpus den Hoorn en worden gedurende het traject diverse workshops aangeboden.

Laatste nieuws