Sociale Activering op bezoek bij Defensie

25 februari 2020 / vandaag

De groep van het maatschappelijke project Sociale Activering, het re-integratieproject van Stichting FC Groningen in de Maatschappij, is dinsdagochtend 25 februari op bezoek geweest bij Defensie. Onder begeleiding van ervaren officieren, sergeanten en sportinstructeurs van LO/sport hebben de deelnemers een mooie en leerzame dag ervaren op de Johan Willem Frisokazerne in Assen.

PBO_6931

De groep jongeren, die om wat voor reden dan ook de aansluiting met de maatschappij is kwijtgeraakt, krijgt middels Sociale Activering de mogelijkheid om via FC Groningen een nieuw pad in hun leven in te gaan. Tijdens het maatschappelijke project werken jongeren actief aan hun toekomst en worden er bewuste keuzes gemaakt. Doelstellingen met een vervolg op school, via werk, of een werk-leertraject worden nagestreefd. Maar ook structuur en ritme vinden in het dagelijkse leven behoort bij het traject dat ze doorlopen.
 
De deelnemers van het project kregen dinsdagochtend na aankomst in Assen eerst een presentatie, gegeven door Luitenant kolonel Pieter Grijpstra, commandant 13 Infanteriebataljon Regiment Stoottroepen Prins Bernhard (RSPB) over de organisatie en de verschillende eenheden waarmee binnen Defensie wordt gewerkt.
 
Na de presentatie volgde een uitleg over de verdere invulling van de dag. Vervolgens werden de deelnemers als ware rekruten getraind op verschillende onderdelen binnen de sportlessen van Defensie. Zoals de hindernisbaan, waarbij teambuilding, communicatie en samenwerken van groot belang zijn.

simulator schieten

Moegestreden maar voldaan, ging de groep onder begeleiding van de aanwezigen sergeanten naar het volgende onderdeel: de schietsimulator klein kaliber. Hier mochten de jongeren diverse wapens in handen nemen en ervaren hoe het is om met deze materialen en verantwoordelijkheden om te gaan. Discipline en veiligheid staan hierbij hoog in het vaandel.
 
Na een gezamenlijke lunch werd deze ochtend afgesloten met een afsluitend woord van Defensie en het maken van een groepsfoto. Vanuit dit werkveldbezoek en de beleving die hier bij hoort, zijn de deelnemers nogmaals geënthousiasmeerd om zichzelf te blijven ontwikkelen. Zowel als persoon en als teamspeler.
 
De huidige groep deelnemers is nu bijna een maand onderweg in het traject dat in totaal zes maanden duurt. Er zijn al verschillende stappen gezet en de doelen worden hierbij voortdurend aangescherpt. De opgedane kennis en ervaring die ze vanuit Defensie hebben meegenomen kunnen ze weer meenemen om de eigen doelstellingen te realiseren. Kortom: een leerzaam bezoek waar nog lang over nagepraat zal worden door de deelnemers. Stichting FC Groningen in de Maatschappij dankt 13 Infanteriebataljon Regiment Stoottroepen Prins Bernhard voor hun gastvrijheid en deze ervaringen te beleven.

PBO_6945
simulator 2
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws