Sociale Activering in het nieuw!

29 juli 2019

Donderdag 25 juli, op één van de warmste dagen van het jaar, zijn de deelnemers van het Sociale Activeringstraject in het nieuw gestoken.
In het bijzijn van Wouter Gudde, onze algemeen directeur,  presenteerden de deelnemers zich in het officiële trainingstenue van FC Groningen. 

Voetbaltraject

FC Groningen in de Maatschappij is een samenwerking met de gemeente Groningen aangegaan om jongeren met een uitkering weer een stap in de juiste richting te laten zetten. 

Samen met USG Restart verzorgt FC Groningen in de Maatschappij het project Sociale Activering. Gedurende dit project worden mensen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, in een half jaar tijd geactiveerd en krijgen ze handvaten aangereikt om zichzelf te ontwikkelen op sociaal gebied. Zodoende wordt de kans geboden om weer een stap in de juiste richting te zetten. Gedurende het project ontwikkelen de deelnemers zich door middel van voetbaltrainingen, bijeenkomsten en workshops teamspirit en sociale vaardigheden, die gebruikt kunnen worden bij het maken van een nieuwe start.
 

Voetbaltenues hangen klaar!
Voetbaltenues hangen klaar!

Doelen

Tijdens het traject worden er nieuwe keuzes gemaakt waar elk individu mee aan de slag zal gaan. Aan de hand van persoonlijke doelstellingen werken de deelnemers zowel individueel als in groepsverband aan hun nieuwe toekomst. Sommigen gaan al richting de arbeidsmarkt, anderen denken aan een opleiding of werken eerst aan een dagelijkse structuur in hun leven.

 

Wouter Gudde aan het woord
Wouter Gudde aan het woord

Nooit opgeven

Dit fantastische project is eind mei van start gegaan en na een aantal weken hard trainen hebben de deelnemers hun nieuwe kleding zeker verdiend. Als blijk van waardering voor deze groep kwam Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen, langs. Gudde sprak bemoedigende woorden voordat de groep het veld betrad om te gaan voetballen. "Laten we één ding afspreken met elkaar en dat is dat we nooit opgeven, veel succes de komende periode."

Laatste nieuws