Snel herstel gevraagd voor FC Groningen

17 december 2021

Amper terug in Groningen dienen spelers en staf zich al weer te prepareren voor de volgende wedstrijd in de drukke decembermaand. De Trots van het Noorden wordt morgenavond (zaterdag 18 december) om 20.00 uur al weer aan de aftrap verwacht in Almelo. Na de bekerwinst op Excelsior van afgelopen woensdag is Heracles Almelo de volgende horde in speelronde 17 van de Eredivisie.

FC Groningen had afgelopen woensdag in het Van Donge & de Roo stadion 30 minuten verlenging nodig om Excelsior op de knieën te krijgen. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs toonde niet voor het eerst de juiste veerkracht, nadat het team twee keer op achterstand was gekomen in Rotterdam.

Hoewel moeizaam was de bekerwinst terecht. “Maar we hebben onszelf geen goede dienst bewezen door de extra tijd”, stelt Buijs. “We kwamen in de nacht van woensdag op donderdag laat terug in Groningen. Hierdoor is het slaapritme van de spelers verstoord en goed slapen is het meest belangrijk voor een goed en snel herstel. We moeten nog kijken wat de schade is richting Heracles. Er zijn twee, drie jongens die met pijntjes te maken hebben, dus mogelijk moeten we wat wijzigingen in de opstelling aanbrengen. Positief is natuurlijk wel dat we én in de koker zitten voor de loting voor de volgende bekerloting én dat we als team een grote bereidheid hebben getoond om de wedstrijd tegen Excelsior te willen winnen. Het gevoel is goed. We willen en moeten er tegen Heracles weer staan.”

Afwezig
Buijs kan zaterdagavond in Almelo in ieder geval niet beschikken over Daleho Irandust en Radinio Balker, die herstellen van blessures. Daarnaast is het afwachten hoe alle spelers in de resterende uren voor de wedstrijd tegen Heracles herstellen van de inspanningen van de afgelopen week. Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met Heracles Almelo. De competitiewedstrijd in speelronde 17 staat zaterdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Laatste nieuws