Slowaaks jeugdinternational Suslov naar FC Groningen

7 augustus 2018

FC Groningen heeft Tomas Suslov aan zich weten te binden. De 16-jarige Slowaakse jeugdinternational, geboren op 7 juni 2002, tekende een tweejarig contract met een optie op nog een seizoen. Hij is gisteren gestart bij FC Groningen onder-17.

Tomas Suslov is een aanvaller, die zowel op de beide flanken als vanaf de nummer 10 positie uit de voeten kan. Hij is afkomstig van 1.FC Tatran Presov, waar hij al op 15-jarige leeftijd in het onder-19 team van de club speelde. Hiermee was Suslov de jongste speler in die competitie. Daarnaast heeft het talent de meeste selecties achter zijn naam staan voor de nationale jeugdteams van Slowakije onder-15 en onder-17. In december vorig jaar was Suslov nog een week op stage bij Bayern München.
 
Creatieve aanvaller
Hoofd opleiding Peter Jeltema van FC Groningen zegt over de komst van de Slowaakse aanvaller: “Onze scouting heeft Tomas het afgelopen jaar op diverse momenten aan het werk gezien. Hij is hier ook een week op stage geweest. De collega’s die Tomas hebben beoordeeld omschrijven hem als een creatieve linksbenige aanvaller met een goede dribbel, die een goed overzicht heeft en oog voor het spel. En dat wat hij ziet, kunnen zijn voeten uitvoeren. We zijn heel blij dat Tomas bewust heeft gekozen voor FC Groningen als vervolg op zijn carrière.”
 
'Talenten op één'
De komst van Suslov past in het technische projectprogramma ‘Talenten op één’, waarbij FC Groningen zich op het gebied van scouting nadrukkelijker is gaan toeleggen op jeugdige talenten in zowel het binnen- als het buitenland. De Trots van het Noorden wil hiermee talentvolle spelers met toegevoegde waarde nog eerder in de opleiding laten instromen, om ze vervolgens in de omgeving van de club klaar te stomen voor het grote werk.

JW201805259843suslov

Laatste nieuws