Slovan Liberec wint eenvoudig, Braga doelpuntloos gelijk.

Dinsdag 06 oktober 2015 om 14:12

Slovan Liberec, de eerstvolgende tegenstander van FC Groningen in de UEFA Europa League, verkeert in een goede vorm. De Tsjechen wonnen afgelopen weekend eenvoudig in de competitie. SC Braga speelde thuis doelpuntloos gelijk, terwijl Olympique Marseille onderuit ging tegen topploeg Paris Saint Germain.

Slovan Liberec verkeert in een uitstekende vorm. De ploeg doet mee in de top van de SYNOT Liga in Tsjechië en won afgelopen donderdag voor de Europa League verrassend, uit bij Olympique Marseille. De eerstvolgende Europese tegenstander van FC Groningen verloor vorige week voor het eerst dit seizoen in de competitie, maar herstelde zich afgelopen weekend goed.
Eenvoudig
Thuis in het Stadion u Nisy werd het laag geklasseerde Bohemians 1905 eenvoudig aan de kant geschoven. Het werd 3-1 voor de ploeg van trainer Jindrich Trpišovský, die derde staat op de ranglijst met twee punten achterstand op de koplopers Sparta Praag en Viktoria Plzen. De start van de wedstrijd was verre van prettig voor Slovan Liberec want binnen tien minuten moest de ploeg al twee keer noodgedwongen wisselen. Voormalig FC’er Ondrej Svejdik kwam tien minuten voor tijd als derde en laatste wissel in het veld.
Invaller Milan Kerbr opende na een half uur spelen de score en binnen tien minuten werd de voorsprong verdubbeld door een goal van Vladimír Coufal. De 3-0 viel een kwartier voor tijd uit een strafschop benut door David Pavelka. In de slotfase deed Bohemians 1905 nog wat terug waardoor het 3-1 werd. De Tsjechische bondscoach heeft van Slovan Liberec Pavelka samen met Josef Šural en keeper Tomáš Koubek opgeroepen voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden onder andere tegen Nederland.
Doelpuntloos
SC Braga kwam zondag in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Arouca. De ploeg van trainer Paulo Fonseca speelde met vijf andere spelers in de basisopstelling dan tegen FC Groningen en hoewel Braga verreweg de betere ploeg was en aandrong, wist het niet te scoren. De ploeg staat nog altijd vierde in de competitie, ook omdat nummer 5 Benfica dit weekend niet weekend niet in actie kwam. Rafa Silva mag zich deze week melden bij de nationale ploeg van Portugal.
Strafschoppen
Olympique Marseille moest op bezoek in Parijs bij topclub Paris Saint Germain. De Zuid-Fransen kwamen na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Michy Batshuayi, zijn zesde treffer van het seizoen. De thuisploeg kantelde de wedstrijd echter nog voor rust door twee rake strafschoppen van Zlatan Ibrahimovic.
De Marokkaan Abdelaziz Barrada had in de tweede helft de uitgelezen mogelijkheid l’OM weer naast PSG te schieten, maar hij miste vanaf elf meter. Olympique zakt naar de zestiende plaats met 9 punten uit 8 duels. Naast Steve Mandanda ontving ook Lassana Diarra, voor het eerst in vijf jaar, weer eens een uitnodiging voor het Franse nationale elftal.