Slovan Liberec verliest aansluiting in Tsjechië.

Dinsdag 20 oktober 2015 om 09:53

FC Groningen hervatte de competitie afgelopen zaterdag met een 2-1 overwinning op Willem II. Daardoor reist de Trots van het Noorden met een goed gevoel af richting Liberec waar het donderdag speelt in de derde speelronde van de UEFA Europa League. Slovan Liberec wist net als Olympique Marseille niet te winnen, SC Braga bereikte de volgende ronde van het nationale bekertoernooi.

Slovan Liberec kwam zaterdag niet verder dan een gelijkspel bij Sigma Olomouc. Hoewel de ploeg van trainer Jindrich Trpišovský dit seizoen in de top van de competitie meedoet en Sigma Olomouc de punten bij elkaar moet schrapen, bleef het zaterdagmiddag 1-1 in het oosten van Tsjechië.

Ondrej Svejdik
Liberec kwam halverwege de eerste helft op een 1-0 achterstand, maar kwam vlak na rust via middenvelder Milan Kerbr op gelijke hoogte. Door het puntverlies van Slovan Liberec zag het koplopers Sparta Praag en Viktoria Plzen verder uitlopen en is het gat met de nummers 1 en 2 inmiddels vier punten. Slovan Liberec heeft 19 punten uit 10 duels.

Voormalig FC’er Ondrej Svejdik mocht bij Liberec weer eens in de basis beginnen. Het was de derde basisplaats voor de verdediger van dit seizoen in de competitie en zijn eerste sinds 23 augustus van dit jaar. Ook David Pavelka en Josef Sural, die vorige week in de Amsterdam ArenA met Tsjechië tegen Nederland speelden, hadden een basisplaats.

Marseille
Olympique Marseille blijft het moeilijk houden in de Franse Ligue 1. De club uit Zuid-Frankrijk ontving zondagmiddag Lorient in eigen huis en bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Spits Michy Batshuayi zette l’OM na 21 minuten via een strafschop op voorsprong, maar de ploeg van trainer Michel kreeg ongeveer tien minuten voor rust de gelijkmaker tegen via Benjamin Moukandjo.

De Nederlandse verdediger Karim Rekik bleef 90 minuten op de bank zitten. Door het gelijkspel blijft Olympique staan op de zestiende plaats met slechts 9 punten uit 10 wedstrijden. In tegenstelling tot de Eredivisie kent de Franse hoogste divisie een competitie met twintig clubs.

Braga
In Portugal stond afgelopen weekend een bekerronde op het programma. SC Braga nam het in de eerste bekerronde op tegen Academico de Viseu FC, een ploeg die uitkomt in de Secunda Liga, de competitie waarin ook het tweede elftal van Braga actief is.

Trainer Paulo Fonseca had op de clubwebsite al aangegeven ondanks het niveauverschil, het uitduel uiterst serieus te nemen en te waken voor onderschatting. Het team had de woorden van de trainer goed begrepen wan kwam na 2 minuten al op voorsprong door een doelpunt van Nikola Stojiljkovic en Felipe Augusto verdubbelde de score slechts 3 minuten later. Wilson Eduardo, oud-ADO Den Haag, zette na ruim een uur spelen de eindstand op het scorebord, 3-0.