Slovan Liberec en Braga gelijk, Marseille wint weer eens.

Dinsdag 27 oktober 2015 om 10:22

Na het eerste Europese punt van dit seizoen werd afgelopen weekend ook het eerste Eredivisiepunt buitenshuis gepakt door de Trots van het Noorden. Slovan Liberec en SC Braga speelden deze competitieronde ook gelijk, terwijl Olympique Marseille weer eens de smaak van winnen proefde.

Slovan Liberec begon uitstekend aan de Tsjechische competitie, maar leed voor de tweede keer op rij puntverlies tegen een laagvlieger in de SYNOT Liga. Deze keer kwam de ploeg van trainer Jindrich Trpišovský niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Vysocina Jihlava.
Vier wijzigingen
De aankomende tegenstander van FC Groningen kwam vlak voor de pauze op een 1-0 achterstand en moest tot in de slotfase wachten voordat het langszij kwam. Verdediger Lukas Bartošák was de doelpuntenmaker voor de ploeg uit Liberec. Het was zijn tweede goal van het seizoen. Ondrej Svejdik stond net als afgelopen donderdag in de basisopstelling en speelde de gehele wedstrijd. De oud-FC’er kreeg in de 26ste minuut een gele kaart.
Doelpuntenmaker van afgelopen donderdag, de Nederlander Kevin Luckassen, stond ook in de basis en werd na bijna een uur spelen afgelost door topscorer Marek Bakos. Slovan Liberec speelde met vier andere spelers in de basisopstelling ten opzichte van afgelopen donderdag tegen FC Groningen. Door de puntendeling is Mlada Boleslav de ploeg voorbij gegaan op de ranglijst en staat het nu vierde in de competitie.
Winnen
Olympique Marseille heeft het moeilijk in de Franse Ligue 1 en moest donderdag een nipte nederlaag slikken tegen SC Braga. Zondag won het team van trainer Michel echter wel weer eens, dit was voor het eerst sinds de wedstrijd in Euroborg op 17 september. De 2-1 overwinning in Lille was tevens de eerste uitoverwinning van het seizoen in de competitie.
Michy Batshuayi opende aan het einde van de eerste helft de score en tien minuten na rust verdubbelde Romain Alessandrini de voorsprong. Hoewel Lille twintig minuten voor tijd nog terug kwam, hield de ploeg uit Zuid-Frankrijk vol en mocht het drie punten bijschrijven. Met 12 punten uit elf duels, staat l’OM op een veertiende plaats.
Topper
SC Braga speelde zondag de topper tegen FC Porto. De koploper uit Groep F hield de topclub in Porto knap op een 0-0 gelijkspel. Door de puntendeling blijft Braga op een vierde plaats staan in de competitie. Het heeft 14 punten verzameld uit acht wedstrijden. Het gat met koploper Sporting Lissabon is opgelopen tot zes punten.