Slor verlengt in Groningen en maakt seizoen af bij FC Emmen

1 september 2021

Kian Slor vertrekt op huurbasis naar FC Emmen. FC Groningen verhuurt de aanvaller voor de rest van het seizoen 2021/2022 aan de Emmenaren. Tegelijkertijd heeft de Trots van het Noorden het contract van de aanvaller uit de eigen Opleiding, dat liep tot 2022, verlengd tot de zomer van 2025.

Kian Slor stroomde als jonge jongen de FC Groningen Opleiding binnen vanuit VV Hoogezand. De in Sappemeer geboren aanvaller doorliep alle jeugdteams van de FC, met als hoogtepunt het landskampioenschap van FC Groningen onder-17 in april 2019.
 
Slor debuteerde op 1 februari 2020 in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met een invalbeurt. Na dit duel speelde hij nog zeven officiële wedstrijden voor het eerste elftal van FC Groningen. In januari 2020 tekende de toenmalig zeventienjarige Kian Slor zijn eerste profcontract bij FC Groningen. 

_MG_5308

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom FC Groningen enerzijds het contract van Slor openbreekt en hem tegelijkertijd verhuurt aan FC Emmen. “Kian is een interessante speler. Hij kan op verschillende aanvallende posities uit de voeten, is fysiek sterk, snel en kan een doelpunt maken. Dat zijn specifieke kwaliteiten en wij denken dat hij die bij FC Emmen nog verder kan ontwikkelen. Omdat wij veel vertrouwen hebben in Kian, hebben wij zijn contract opengebroken en verlengd. In Emmen kan hij de rest van dit seizoen laten zien wat zijn potentie is. Wij zullen het op de voet volgen en wensen hem heel veel succes.”

20210723GRONINGENHEERERNVEEN046

Laatste nieuws