string(9) "claudebot"

SJS wint zevende G-Toernooi.

Vrijdag 23 april 2010 om 11:13

SJS heeft donderdagmiddag de zevende editie gewonnen van het FC Groningen G-Toernooi. De ploeg uit Stadskanaal versloeg in een zinderende finale de grote favoriet DIO Oosterwolde met 1-0 en ging zo met de FNV Bouw Bokaal aan de haal.

Op Sportpark de Groenenberg in Glimmen deden negen teams mee aan het toernooi. BATO, VEV’67, HS’88, FC NOVO, DIO Oosterwolde, Asser Boys, Drenthina, SJS en Veendam 1894. De zonnige omstandigheden waren uitstekend en zorgden voor een succesvol verloop van de zevende uitvoering van het toernooi. Mede dankzij de ondersteuning van Menzis, FNV Bouw, KNVB, EHBO, het Alfa College en speaker Jacob van Gelder.
De voltallige eerste selectie en trainersstaf van FC Groningen waren aanwezig en werden verdeeld over de verschillende teams. Uiteindelijk won SJS – met coaches Koen van de Laak, Serhat Koç en Sepp De Roover in de gelederen – de finale van DIO Oosterwolde.
Leider Raoul Marten van SJS had op voorhand al veel vertrouwen in een betere prestatie dan vorig jaar, toen het team als allerlaatste eindigde. Dit terwijl de ploeg in 2008 nog in de finale stond, ook al tegen DIO Oosterwolde. Donderdag bleken de Knoalsters echter uiterst scherp en gingen er in de laatste seconden met de hoofdprijs vandoor. De winst werd dan ook groots gevierd, met de uitreiking van de FNV Bouw Bokaal als ultieme bekroning.
Het FC Groningen G-Toernooi wordt jaarlijks georganiseerd en uitgevoerd door FC Groningen, FNV Bouw, KNVB, EHBO en Menzis met ondersteuning van studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het Alfa College en Van Gelder Producties uit Groningen.
Op FC Groningen TV is binnenkort een reportage te zien over het FC Groningen G-Toernooi. Ook zal in de zesde editie van het FC Groningen Journaal paginagroot aandacht worden besteed aan dit G-voetbalevenement.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’