Silhouet clubicoon Piet Fransen in Hitachi Capital Mobility Stadion

8 januari 2020 / vandaag

Op de Piet Fransen Tribune is onlangs een beeltenis aangebracht van de clubicoon Fransen. Dinsdagochtend was Diny Menke, de 87-jarige weduwe van Piet Fransen, in het Hitachi Capital Mobility Stadion te gast om deze grote afbeelding als eerste te aanschouwen. Op zondag 26 januari is deze voor alle bezoekers van de Piet Fransen Tribune te bewonderen op de dag dat FC Groningen thuis speelt tegen Ajax.

IMG_6086

Diny Menke werd dinsdagavond door supporterscoördinator Matthias Mulder en manager maatschappelijke projecten Mick Duzink van FC Groningen opgehaald bij haar woning aan de Zaagmuldersweg in de Oosterparkwijk.

Na een kop koffie in het stadion volgde een wandeling over de binnenomloop van de Piet Fransen Tribune. Er werden herinneringen opgehaald en verhalen verteld over Fransen, die in 2015 op 79-jarige leeftijd overleed in zijn geboorteplaats Groningen.

De vrouw van Fransen meldde dat ‘Piet enorm trots zou zijn geweest dat dit voor hem is gedaan’. Diny Menke kreeg van FC Groningen een exemplaar van het onlangs verschenen boek ‘Van gammel hek naar stevig beton’ van auteur Ferdi Delies cadeau.

Na de eerdere beeltenissen van clubiconen Tonny van Leeuwen en Martin Koeman op de naar hen genoemde tribunes zijn nu de binnenomlopen van alle drie publiekstribunes voorzien van soortgelijke silhouetten.

a6138de1-eda8-45fb-8cd6-5b7c2dbf73cf
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws