string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sietsma: ‘Heel mooi om mee te maken’.

Donderdag 17 juli 2014 om 10:14

Wieger Sietsma is als derde keeper mee met de selectie van hoofdtrainer Erwin van de Looi. De doelman maakte dit seizoen de overstap van de A1 naar de Beloften. Normaal gesproken zal de jonge keeper vanavond op de tribune plaatsnemen, maar het meemaken van het avontuur vindt Sietsma al prachtig.

Zoals gebruikelijk reisde de selectie van hoofdtrainer Erwin van de Looi met 19 man af naar een uitwedstrijd. Standaard wordt een extra keeper meegenomen voor het geval één van de andere keepers niet inzetbaar blijkt te zijn. Voor de Europese uitwedstrijd naar Aberdeen werd gekozen voor Wieger Sietsma en dus beleeft de jongeling het mooie avontuur mee met de eerste selectie.
“Het is heel mooi om mee te maken. We zitten hier in een goed hotel en alles is professioneel geregeld. Ik ben geen onbekende voor de groep want ik heb vorig jaar al geregeld meegetraind en deze zomer de overstap gemaakt naar de Beloften. Ik ken de jongens, maar kijk ook wel een beetje de kat uit de boom.”
Normaal gesproken zal de doelman donderdag de wedstrijd in het Pittodrie Stadion vanaf de tribune bekijken. Sietsma schikt zich goed in zijn rol. “Ik leef vrij ontspannen naar de wedstrijd toe en heb er vooral zin in. Verder wacht ik wel af. Ik hoop dat Sergio Padt en Peter van der Vlag gewoon fit zijn en mocht dat niet het geval zijn, zal ik er staan. De trip is voor mij geslaagd als we straks met een goed resultaat naar huis gaan.”
De Groninger hoorde pas kort voor vertrek dat hij mee mocht naar Aberdeen. “De dag voor vertrek werd het me verteld. Ik ben naar huis gegaan en heb het mijn ouders verteld. Ik ben niet iemand die dan hysterisch iedereen gaat bellen. Mijn ouders vonden het leuk voor me en omdat ons vooraf al was aangegeven dat we er eventueel rekening mee moesten houden, had ik al niet veel gepland voor deze dagen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’