string(9) "claudebot"

‘Shirtlancering PUMA zondag tijdens Open Dag’.

Dinsdag 01 augustus 2017 om 14:26

In de 641ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de voorbereidingsperiode, benoemt hij de voorlopig laatste oefenwedstrijd tegen Real Sociedad en kijkt hij vooral vooruit naar de jaarlijkse Open Dag van FC Groningen, komende zondag in en om het Noordlease Stadion.

“Langzaam maar zeker komt de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen in zicht. Afgelopen zaterdag hebben we op de nostalgische voetbalgrond aan de Langeleegte in Veendam tegen FC Emmen gespeeld. De 2.350 bezoekers beleefden niet alleen een mooie voetbalmiddag, die bij velen allerlei herinneringen opriepen, maar zij zagen ook nog eens zeven doelpunten.”
 
Real Sociedad
“Morgenavond (woensdag – red.) staat de voorlopig laatste oefenwedstrijd op het programma. Om 19.00 uur trappen we op sportpark De Koepel in Haren af tegen Real Sociedad, dat afgelopen weekend in de Rotterdamse Kuip met 1-0 verloor van landskampioen Feyenoord en eerder met 2-0 onderuit ging tegen VVV-Venlo.”
 
“Door de afgelasting van het oefenduel met VfL Bochum bij de afsluiting van ons trainingskamp in Duitsland komen we deze voorbereiding eigenlijk één oefentest tekort. Daarom zijn we nog druk bezig om te zien of we komende zaterdag nog ergens een goede oefenwedstrijd kunnen spelen. Dat is geen gemakkelijke puzzel aangezien alle clubs hun voorbereiding uiteraard al hebben ingevuld, zoals wij dat ook hadden.”
 
Open Dag
“Zondag is onze jaarlijkse Open Dag. Die begint om 13.00 uur met de lancering van ons nieuwe wedstrijdtenue van PUMA, direct gevolgd door de spelerspresentatie onder leiding van Koen Janssen. Het stadion opent om 12.30 uur de toegangspoorten. Er is niet alleen een programma in het stadion, ook op de buitenomloop van het Noordlease Stadion zijn er diverse activiteiten voor jong en oud.”
 
“Consumpties kunnen zondag zowel met contant geld als per pin worden afgerekend. Tevens bestaat binnen in het stadion de mogelijkheid om met de seizoenkaart cashless te betalen. Met ingang van dit seizoen heeft de seizoenkaart deze nieuwe extra functionaliteit. Bij alle horeca verkooppunten in het Noordlease Stadion kunnen consumpties op deze manier worden afgerekend. De oude munten blijven tot aan de winterstop geldig als betaalmiddel. Op de buitenomloop kan niet cashless worden afgerekend.”
 
Chip
“Alle nieuwe seizoenkaarten zijn voorzien van een chip. Een supporter kan eenvoudig op zijn of haar seizoenkaart een tegoed opwaarderen en daarmee contactloos bij de verkooppunten betalen. Opwaarderen kan online thuis of op wedstrijddagen op de volgende manieren: per pin bij de opwaardeerautomaat, die bij elke ingang hangt, of per pin of contant bij de rode kassa hokjes die in het stadion staan. Voor supporters die nog niet in het bezit zijn van een seizoenkaart, maar wel voornemens zijn regelmatig het Noordlease Stadion te bezoeken, bestaat zondag ook de mogelijkheid met contant geld of per pin alvast een betaalkaart te kopen.”
 
“De Open Dag wordt zondag in het stadion afgesloten met een wedstrijd tussen Oud FC Groningen en een Supportersteam, dat door onze Supporterscoördinator Matthias Mulder is samengesteld uit diverse supportersgeledingen. De Open Dag eindigt zowel binnen als buiten ons stadion om 17.00 uur. Kijk hier voor meer informatie en het volledige programma.”
 
FanCorner gesloten
“Zaterdag is de FanCorner de gehele dag gesloten in verband met een grote ombouw. Kledingsponsor PUMA zal samen met ons de FanCorner restylen en vanaf zondag 13.00 uur is het resultaat hiervan te zien. Bij de Open Dag is dan ook het nieuwe PUMA-wedstrijdtenue verkrijgbaar.”
 
Nieuwe supportersgroepering
“Eerder vandaag (dinsdag – red.) is bekend geworden dat er een nieuwe supportersgroepering is opgericht. Deze groep onder de naam ‘Ultras Cruoninga’ zal er dit seizoen alles aan gaan doen om vanaf de Tonny van Leeuwen Tribune een flinke impuls te geven aan de totale sfeer in het Noordlease Stadion. Wij hebben de afgelopen maanden diverse keren overleg gevoerd met vertegenwoordigers van deze nieuwe groepering en hebben er heel veel vertrouwen in dat hun inbreng ten goede komt aan de beleving rond de thuis- en uitwedstrijden.”
 
“Komende zondag al zal Ultras Cruoninga op de Open Dag aanwezig zijn – waarbij supporters worden geholpen bij het maken van spandoeken – en vanaf de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, op zondag 13 augustus, zullen zij op de Noordtribune in woord, beeld en geluid aanwezig zijn om de ploeg te ondersteunen en daarin de rest van supporters mee te krijgen. Wij waarderen de inspanningen van de Ultras om op een positieve en georganiseerde wijze achter de club te gaan staan ten zeerste en rekenen op een heel positief effect in de rest van het stadion.”
 
G-voetbaldag
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat onze nieuwe technisch manager Ron Jans samen met trainer/coach Alfons Arts van FC Groningen onder-23 morgen (woensdag – red.) onze club zal vertegenwoordigen op de jaarlijkse landelijke G-voetbaldag in Barendrecht.”
 
“Tot volgende week!”

Poster

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus