Sergio Padt schuldbewust en biedt excuses aan

24 september 2018

Sergio Padt betuigt spijt van een incident na afloop van de thuiswedstrijd tegen AZ. Naar aanleiding daarvan heeft hij ook besloten de aanvoerdersband van FC Groningen in te leveren.

Sergio Padt ging zondagavond na de thuiswedstrijd tegen AZ met de trein naar huis. Daar ontstond een incident. Padt zegt in een verklaring: “Ik ben in de trein gestapt en op een bepaald moment heb ik mij toen onfatsoenlijk gedragen. Dit is ongelooflijk dom geweest. Aan alle betrokkenen wil ik mijn welgemeende en oprechte excuses aanbieden. Ik realiseer mij zeer goed dat ik als profvoetballer en aanvoerder van FC Groningen een voorbeeldfunctie heb. Dat vertrouwen heb ik beschaamd. Dit mag mij niet gebeuren en ik zal er ook voor zorgen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren.”

Niet langer aanvoerder
Padt is schuldbewust. “Daarom vind ik ook dat ik niet langer aanvoerder kan zijn van FC Groningen en dat doet me pijn, want iedereen weet hoe vereerd ik was met de aanvoerdersband. Ik begrijp ook de ophef die rondom mijn persoon is ontstaan, daarmee zal ik moeten omgaan, maar tegelijkertijd wil ik me ook weer zo snel mogelijk richten op mijn prestaties binnen het veld en dat daarop de focus komt te liggen. Dat is waaraan ik nu keihard moet gaan werken.”

Reactie Hans Nijland 
Algemeen directeur Hans Nijland zegt in een reactie hierop: “Sergio is zelfbewust en weet dat hij fout zat. Voor ons als club natuurlijk een zeer vervelende en ongewenste situatie. Wij laten aan het Openbaar Ministerie hoe dit verhaal verder gaat lopen.”

Laatste nieuws