Sergio Padt neemt afscheid van FC Groningen

19 april 2022

Sergio Padt neemt aankomende zondag officieel afscheid van FC Groningen. De doelman maakte in de zomer van 2021 de overstap naar het Bulgaarse PFK Ludogorets, maar door de coronamaatregelen moest het afscheid van de supporters worden uitgesteld. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo krijgt de bekerwinnaar van 2015 alsnog zijn welverdiende ereronde in Euroborg.

Sergio Padt maakte op 17 juli 2014 zijn debuut voor FC Groningen, op bezoek bij Aberdeen in de voorronde van de Europa League. Uiteindelijk zou de doelman maar liefst zeven seizoenen en 259 officiële wedstrijden het doel verdedigen van de Trots van het Noorden.
 
Bekerwinst
Zijn debuutseizoen werd gelijk het mooiste jaar: met Padt onder de lat won FC Groningen voor het eerst in de clubhistorie de KNVB Beker door in de Rotterdamse Kuip PEC Zwolle met 2-0 te verslaan.
 
In 2016 werd Sergio Padt door voormalig FC-trainer Ernest Faber benoemd tot aanvoerder. Daarnaast werd hij ambassadeur van de G-voetbalvereniging Kids United, tevens het G-elftal van FC Groningen. Hier was Padt haast wekelijks te vinden. Zijn inzet voor deze kinderen viel niet alleen op in Euroborg; in 2017 werd hij genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie’.

Padt met reuzevlag na bekerwinst

Transfer
Na zijn periode bij FC Groningen verdiende Padt een transfer naar PFK Ludogorets, waarmee hij afgelopen weekend kampioen van Bulgarije is geworden.
 
Aanstaande zondag wordt er dus officieel afscheid genomen van Padt. Voor aanvang van het thuisduel met Heracles, aftrap 14.30 uur, zal de keeper een ereronde maken langs de tribunes in Euroborg om afscheid te nemen van de supporters van de Trots van het Noorden. Bij aanvang van de wedstrijd zal Padt tussen de supporters plaatsnemen op de Noordtribune om zijn voormalige ploeg de eerste helft van achter het doel te volgen en te ondersteunen.
Ben jij erbij zondag? Koop hier je tickets!

14padt20190810JV5389

Laatste nieuws