Sergio Padt genomineerd als Maatschappelijk Speler

15 augustus 2017

Sergio Padt is genomineerd voor de titel 'Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017'. Deze prijs wordt door de Eredivisie en VriendenLoterij jaarlijks uitgereikt aan een speler, die zich op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij.

Alle Eredivisieclubs zijn gevraagd een speler uit de selectie aan te dragen voor de verkiezing Maatschappelijk Speler Eredivisie. Een vakjury koos op basis van de maatschappelijke inzet van de voetballers drie finalisten, onder wie dus Sergio Padt. De aanvoerder van FC Groningen neemt het in de verkiezing op tegen Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag en sc Heerenveen-speler Morten Thorsby.
 
Stemmen
De stem van het publiek speelt een belangrijke rol in de verkiezing. Tot en met woensdag 16 augustus kan iedereen van 18 jaar en ouder op www.eredivisie.nl stemmen op zijn of haar favoriet. De winnaar wordt op maandag 21 augustus bekendgemaakt tijdens het Gala Voetballer van het Jaar.
 
Naast een trofee ontvangt de winnende speler een cheque ter waarde van 50.000 euro, beschikbaar gesteld door VriendenLoterij. De helft van dit bedrag gaat naar een maatschappelijke activiteit van de club, de andere 25.000 euro mag hij schenken aan goede doelen naar keuze.
 
Prijs
Met de prijs willen de Eredivisie en VriendenLoterij het maatschappelijk belang van het voetbal onderstrepen. Eerder zijn Giovanni van Bronckhorst (2011), Tim Gilissen (2012), Siem de Jong (2013), Deniz Türüç (2014), Jeroen Zoet (2015) en Nathan Rutjes (2016) uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie.
 
Vakjury
De jury bestaat uit Nathan Rutjes (winnaar 2016), Alex Tielbeke (directeur Eredivisie CV), Michiel Verboven (managing director VriendenLoterij) en Jaap de Groot (Chef sport De Telegraaf). De publieksstem speelt een belangrijke rol in het uiteindelijke juryrapport.
 
Over de Eredivisie CV
Sinds 1997 hebben de achttien Eredivisie clubs zich verenigd in een zelfstandige rechtsvorm. Oorspronkelijk was dit een Naamloze Vennootschap (NV), tegenwoordig de Eredivisie CV (ECV). De Eredivisie CV houdt zich voornamelijk bezig met belangenbehartiging van de Eredivisieclubs op zowel nationaal als internationaal niveau. Daarnaast is de Eredivisie CV actief om namens de 18 Eredivisieclubs zoveel mogelijk voetballiefhebbers te verbinden met de Eredivisie, door een gezonde exploitatie van de divisie, die tevens hoogwaardig en aantrekkelijk is.
Meer informatie over de Eredivisie CV op: eredivisie.nl
 
Over VriendenLoterij
De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.
 
Bij de VriendenLoterij is je mobiele telefoonnummer je lotnummer. Deelnemers maken met hun mobiele telefoonnummer maandelijks kans op meer dan honderdduizend prijzen en hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels spelen ruim 500.000 huishoudens mee voor 48 goede doelen en ruim 3.000 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 787 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton ontvangen jaarlijks een bijdrage. Meer informatie: vriendenloterij.nl

Sergio Padt- Teambespreking Buurt Battle
Op veldje met doeltje
Indoor met Kids United (2)

Laatste nieuws