Seongnam wint openingsduel Peace Cup.

Donderdag 19 juli 2012 om 15:34

De strijd om de Peace Cup is donderdagavond van start gegaan. Seongnam Ilhwa FC won in het Suwon World Cup Stadium met 1-0 van Sunderland AFC. Het winnende doelpunt werd na een half uur gescoord door Everton Santos. FC Groningen komt morgenavond, 19.30 uur lokale tijd, in actie.

De openingsceremonie op het veld van het stadion, waar in 2002 vier WK-wedstrijden werden gespeeld, was er één van dans en muziek, waarbij vier reusachtige doeken met de naam en het logo van de deelnemende clubs een belangrijke rol speelden. De act werd afgesloten met een daverend vuurwerk. Het stadion, dat een capaciteit kent van 43.000 plaatsen, was naar schatting voor een kwart gevuld. Onder hen een deel van de selectie en de volledige technische staf van FC Groningen. De spelers waren vrij om te kiezen of ze de openingswedstrijd wilden zien of liever in het hotel bleven ter voorbereiding op de wedstrijd van morgen.
Heer en meester
Seongnam Ilhwa FC, dat wordt beschouwd als één van de topclubs in Azië en zeker in Zuid-Korea, was met name de eerste helft heer en meester over Sunderland en de Koreanen gooiden er enkele hoogstandjes uit. Tot groot genoegen van het publiek dat bij het minste of geringste gevaar de kelen luid open zette. Na een half uur spelen rondde Everton Santos een prachtige aanval door het centrum van de Engelse verdediging uitstekend af.
Finale
Gedurende de tweede helft drong Sunderland meer aan en waren er kansen over en weer. Gescoord werd er echter niet meer en dit betekent dat Seongnam Ilhwa FC zondagavond, 19.30 uur plaatselijke tijd, de finale zal spelen. Wie de tegenstander van de Koreanen wordt, zal morgenavond bekend worden als FC Groningen het om 19.30 uur (12.30 uur Nederlandse tijd) opneemt tegen Hamburger SV.