Selectiespelers tekenen voor solidariteit

22 mei 2020 / vandaag

De contractspelers van de eerste selectie van FC Groningen hebben hun handtekening gezet onder de uitwerking van een loonoffer. Club en spelersgroep bereikten vorige week al een mondeling akkoord over collectieve solidariteit en de uitwerking hiervan op papier is nu ook schriftelijk bevestigd en vastgelegd.

Met het zetten van de handtekening participeren de voetballers van FC Groningen in het collectieve loonoffer dat club-breed wordt gebracht om de Trots van het Noorden door één van de zwaarste crisissen sinds het bestaan van de FC te helpen. Aanvoerder Mike te Wierik nam binnen de spelersgroep het voortouw hierin om dit belangrijke gebaar te maken en een duidelijk collectief signaal af te geven.

 
“Ook wij als spelersgroep zagen de noodzaak van de situatie en er was dan ook geen discussie dat ook wij een gebaar dienden te maken. Samen met de club zijn we hier op een goede manier uitgekomen en hebben wij de daad bij het woord gevoegd. Afgelopen weekend zijn spelers en stafleden ook langs supporters gegaan in het kader van de campagne ‘Laat ons weer eens juichen’. Iedereen rondom de club heeft kunnen zien wat dit de afgelopen dagen teweeg heeft gebracht. Wat ik ook van mijn medespelers hoorde, waren de reacties louter positief en enthousiast. De supporters die zijn bezocht lieten duidelijk hun betrokkenheid bij de club blijken. De steun en loyaliteit aan de club is groot en dat is mooi om te zien.”
 
Op de foto tekent ook Ahmed El Messaoudi voor solidariteit.

Handtekening voor solidariteit
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws