Selectiecommissie koos unaniem uit vijftig kandidaten

7 februari 2019

De selectiecommissie bestaande uit Erik Mulder, Erik Kuik en Berend Rubingh werkte met een ‘long list’ van vijftig kandidaten, waarvan er vijftien zelf reageerden naar aanleiding van de vacature op deze website. Uiteindelijk werd unaniem één persoon voorgedragen aan het Stichtingsbestuur van de club: Wouter Gudde.

Voorzitter van de selectiecommissie Erik Mulder lichtte het proces van werving en selectie toe: “We zijn op 3 januari begonnen met deel één van onze opdracht en hebben bij de zoektocht naar een algemeen directeur een tweesporenbeleid gevolgd: aan de ene kant hebben we zelf 35 personen ‘gescout’ binnen ons netwerk en daarnaast hebben vijftien kandidaten uit binnen- en buitenland zich gemeld tot zondag 27 januari via de uitgeschreven vacature op de website van de club.”

Ervaring
“We hebben een profiel opgesteld voor de functie,” aldus Mulder. “En kenmerken en criteria vastgesteld. Een van de factoren die wij belangrijk achten, is een ruime ervaring in een managementfunctie binnen het betaalde voetbal. Met het vertrek van Hans Nijland gaat er een hoop kennis, netwerk en knowhow verloren. Iemand van buiten het betaalde voetbal zal al gauw twee jaar nodig hebben om te snappen hoe het werkt en een netwerk op te bouwen.”

“Ook hadden we de voorkeur voor iemand met een duidelijke voetbalachtergrond,” vult de voormalig financieel directeur van FC Groningen aan. “Iemand die kennis en knowhow heeft uit zijn ervaring als profvoetballer of een andere ‘voetbal’-functie, om zodoende inhoudelijk met de hoofdtrainer en technisch directeur te kunnen praten over voetbal. De primaire focus van de club en de nieuwe driekoppige directie ligt bij het voetbal. Een derde aspect kwam naar voren uit een ronde onder medewerkers en geledingen rondom de club dat er het meeste draagvlak bestond voor een kandidaat van buiten de club.”

Unaniem
“Uiteindelijk hebben we met meerdere kandidaten gesproken en na 27 januari hebben we de balans opgemaakt. Dat heeft geleid tot de unanieme voordracht van Wouter Gudde als algemeen directeur. Hierbij wil ik graag iedereen bedanken die hierin een rol heeft gespeeld en met name de mede-commissieleden Berend Rubingh, Erik Kuik en Hans Nijland. Het eerste deel van onze opdracht is daarmee afgerond. We gaan ons vanaf morgen richten op deel 2: de nieuwe technisch directeur.”

Over het tweede deel van de opdracht kon Mulder alvast een tipje van de sluier oplichten: “We zullen daar aan het werk gaan op basis van het functieprofiel zoals dat in december is opgesteld. Er zal geen vacature geplaatst worden en we gaan aan het werk op basis van ons netwerk en ‘scouting’. We hebben ons ten doel gesteld dat we voor 1 april de vacature ingevuld willen hebben, maar vinden het vooral belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. We nemen de tijd die we nodig hebben.”

190207EOA0694

Laatste nieuws