Selectiecommissie geïnstalleerd bij FC Groningen

20 december 2018

Een selectiecommissie gaat zich bezighouden met het werven en voordragen van een nieuwe algemeen directeur en technisch directeur voor FC Groningen. Hans Nijland en Ron Jans kondigden de afgelopen periode aan de Trots van het Noorden aan het einde van het seizoen 2018/2019 te verlaten. De commissie gaat op zoek naar geschikte kandidaten voor de leiding van de club.

Het ligt in de lijn der verwachting dat er eerst wordt gezocht naar een nieuwe algemeen directeur, die vervolgens een belangrijke stem heeft in de benoeming van een technisch directeur. De definitieve aanstelling van de algemeen directeur ligt in handen van de Raad van Commissarissen van FC Groningen.
 
Drie personen
De selectiecommissie, die per 1 januari 2019 aan de slag gaat bij FC Groningen, bestaat uit drie personen: voorzitter Erik Mulder, lid Erik Kuik en secretaris Berend Rubingh. Hans Nijland is gevraagd als adviseur op te treden voor de commissie.
 
Erik Mulder is financieel directeur van Lubbers Logistics Group. Hij is voormalig financieel directeur van FC Groningen en momenteel lid van de Raad van Commissarissen bij de KNVB. Vanwege zijn rol in de selectiecommissie bij FC Groningen legt Mulder in overleg met en met toestemming van de KNVB zijn commissariaat bij de voetbalbond neer voor de duur van de opdracht van de commissie.
 
Erik Kuik is voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorggroep Alliade en lid van de Raad van Commissarissen van FC Groningen.
 
Berend Rubingh is management consultant en gespecialiseerd in management- en organisatieontwikkeling. Hij is directeur van het bureau Manage to Manage in Haren. De afgelopen periode was Rubingh al meerdere malen als adviseur betrokken bij veranderingsprocessen binnen FC Groningen en het nieuwe beleidsplan van de club.

Duur van de opdracht 
De selectiecommissie streeft er naar binnen drie maanden haar taak te volbrengen.

Laatste nieuws