string(9) "claudebot"

Selectie weer ruimer voor thuisduel met Willem II.

Donderdag 19 oktober 2017 om 16:19

FC Groningen speelt vrijdagavond in het Noordlease Stadion de thuiswedstrijd tegen Willem II. De ploeg van trainer Ernest Faber zit weer wat ruimer in de manschappen in vergelijking met afgelopen weekend. Zo keren Lars Veldwijk en Todd Kane terug bij de selectie en maakt verdediger Lars Kramer van FC Groningen onder-23 voor het eerst zijn opwachting op de bank.

Afgelopen zondag werd in het thuisduel met AZ (1-1) een punt gepakt en de ongeslagen thuisstatus met een wedstrijd verlengd. “We willen tegen Willem II de intensiteit uit de tweede helft tegen AZ vrijdagavond graag terugzien vanaf de eerste minuut,” aldus Faber. “We kunnen vooral vooruitgang boeken in het gezamenlijk druk zetten naar voren. En de spelers mogen elkaar in het veld nadrukkelijker aanspreken op de intensiteit en vooral de uitvoering van de acties aan de bal.”

Concentratie
Was AZ zondag een tegenstander uit de categorie ‘voetballende ploegen’, morgenavond is Willem II volgens Faber een opponent die vanuit een ‘compacte organisatie’ opereert. “Ze spelen normaal gesproken vanuit een gesloten defensie en in een 5-3-2-formatie, of 3-5-2 zoals hun trainer Erwin van de Looi het zal noemen. Voor ons is de concentratie heel belangrijk. We moeten scherp zijn in de passing, doordekken en scherp zijn in de aanval. Aanvallend en verdedigend met een hoge intensiteit.”

Selectie
FC Groningen heeft vrijdagavond tegen Willem II weer een wat ruimere selectie dan afgelopen weekend. Zo keren Lars Veldwijk en Todd Kane na blessures terug bij de wedstrijdselectie. Tom van Weert zit zijn laatste van twee wedstrijden schorsing uit en Kasper Larsen is vanwege achillespeesklachten nog niet inzetbaar. De zeventien beschikbare spelers van de eerste selectie krijgen gezelschap van een handvol talenten uit de Onder-23, dat zaterdagmiddag uit bij Mabreb’90 speelt.

Debutant
Naast de vaste gezichten Ludovit Reis en Amir Absalem maakt verdediger Lars Kramer (18) vrijdag zijn debuut bij de eerste selectie. “Hij is een talentvolle voorstopper, een mandekker die heel functioneel verdedigt,” vertelt Faber. “Hij mag op zijn positie nog wel iets dwingender worden in de coaching en expressiever in het leiding geven aan de defensie. Maar hij past zich snel aan het niveau aan en kijkend naar de toekomst halen we hem er graag bij.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus