string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Selectie vrijwel fit voor PSV.

Vrijdag 13 mei 2011 om 14:25

Trainer Pieter Huistra heeft op de laatste speeldag een vrijwel fitte selectie voor het duel met PSV. Koen van de Laak en Nicklas Pedersen ontbreken en Gonzalo Garcia is nog niet wedstrijdfit. Bij winst op zondag en winst van Utrecht op AZ plaatst FC Groningen zich voor Europees voetbal. Let op: Een eventuele huldiging is uitsluitend toegankelijk voor de bezoekers van de wedstrijd in Euroborg.

Trainer Pieter Huistra maakt zaterdag na de training een keuze uit de 21 beschikbare spelers. “Voor Tim Matavz is mogelijk een zelfde soort rol als tegen ADO Den Haag weggelegd.”
Winnen
Over de opdracht in de wedstrijd kan Huistra kort zijn: “Wij moeten winnen en daar komt in een duel met PSV heel wat bij kijken. Het geeft wel een apart gevoel dat er twee weken tussen de voorlaatste en laatste wedstrijd zitten. We hebben de spelers afgelopen weekend drie dagen vrijaf kunnen geven en dus is iedereen fris, fit en vers.”
“PSV is een mooie, moeilijke en gevaarlijke tegenstander. In de eerste competitiehelft hadden we het tegen hen het moeilijkst, maar speelden we wel 1-1. We zitten inmiddels wel weer in een hele andere situatie. Het stadion is voor de dertiende keer op rij en de vijftiende keer in totaal helemaal uitverkocht. Iedereen heeft het over deze wedstrijd en het wordt een geweldige climax.”
“Het is mooi bijna iedereen fit te hebben voor de slotfase van de competitie en met het oog op de mogelijke play-offs. Met de wedstrijd Utrecht-AZ zijn we niet bezig, maar puur met onszelf. Het kan twee kanten op na de blessure van Mihai Nesu. Of ze spelen een geweldige wedstrijd voor hem of ze zijn er met hun hoofd niet bij. Op de schermen zullen de tussenstanden als service aan het publiek net als anders elk kwartier worden getoond.”

Bedankt!
Dusan Tadic werd in de afgelopen zestien thuisduels uitgeroepen tot meest populaire speler van FC Groningen en wordt na afloop van de wedstrijd tegen PSV gehuldigd als C1000 Speler van het Jaar 2010/2011. “Vanaf deze plaats wil ik alle supporters heel hartelijk bedanken voor hun steun aan mij, maar vooral aan het team als geheel. Dit eerste seizoen bij FC Groningen heb ik gemerkt dat de club zeer enthousiaste fans heeft. Elke wedstrijd opnieuw probeer ik het beste in mezelf naar boven te halen en dat zal ik ook vandaag weer proberen te doen. Samen strijden we ook deze zondag voor de zege!”
Hoogst haalbare
Trainer Fred Rutten van PSV verwacht een spannende wedstrijd in Euroborg, zeker omdat beide clubs iets hebben om voor te spelen. “Ik verwacht een open wedstrijd met veel strijd. FC Groningen speelt onder Pieter Huistra herkenbaar voetbal vanuit haar eigen kracht. De ploeg is nog afhankelijk van andere wedstrijden en wij hebben een tweede plaats in eigen hand. Uiteraard is het spelen voor de titel anders dan om de tweede plaats. Landskampioen worden, is de hoogst haalbare prijs in Nederland. Voor PSV is de tweede plaats zeker van groot belang omdat je dan zeker bent van voorrondes Champions League.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’