Selectie voor zondag kent nog vraagtekens

26 februari 2021

FC Groningen speelt komende zondag – 28 februari – de derde competitiewedstrijd in een week tijd. Om 14.30 uur trapt de Trots van het Noorden in het Hitachi Capital Mobility Stadion af tegen Fortuna Sittard. Hoofdtrainer Danny Buijs kan nog niet veel zeggen over de selectie die hij komende zondag tot zijn beschikking heeft. “Het ligt eraan hoe goed we herstellen van de zware wedstrijd tegen Feyenoord, afgelopen woensdag.”

De vrijdag stond enerzijds nog deels in het teken van het herstel, na het intense duel met Feyenoord. Anderzijds startte de voorbereiding op het treffen met Fortuna Sittard. Zaterdag, bij de afsluitende training voor de thuiswedstrijd tegen de Limburgers, worden de punten op de i gezet. “En dan gaan we kijken wie er allemaal fit genoeg zijn om te starten. In sommige gevallen beslissen we dit mogelijk pas zondag,” vertelt Danny Buijs. Zeker is dat het drietal dat de afgelopen weken al ontbrak – Arjen Robben, Azor Matusiwa en Ahmed El Messaoudi – ook zondag niet beschikbaar is.

Tegenstander
Fortuna Sittard heeft zich na een moeizame start van het seizoen knap opgewerkt naar het linkerrijtje van de Eredivisie. De ploeg van trainer Sjors Ultee staat met 31 punten op de negende plaats van de ranglijst. FC Groningen heeft op de zesde plek een voorsprong van acht punten op de Limburgers. Fortuna bleef de laatste zes uitduels ongeslagen, met zelfs vijf overwinningen. In de historie van onderlinge duels won FC Groningen 18 van de 24 wedstrijden op Groningse bodem. Drie keer werd het gelijk.

Laatste nieuws